SEGRE

SOBIRANIA

L’ANC preveu un referèndum fins i tot en el cas que hi hagi declaració unilateral

Afirma que "la declaració unilateral d’independència és l’últim recurs en cas que l’Estat embogeixi i no permeti la consulta"

L’ANC preveu un referèndum fins i tot en el cas que hi hagi declaració unilateral

L’ANC preveu un referèndum fins i tot en el cas que hi hagi declaració unilateralEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha admès avui que l’entitat sobiranista només preveu aprovar una declaració unilateral d’independència si l’Estat "embogeix", però igualment arribat el cas "caldrà votar" posteriorment per avalar la secessió.

Segons ha precisat Sánchez en unes declaracions a Rac1 arran de l’actualització del full de ruta aprovat dissabte per l’ANC, "la declaració unilateral d’independència és l’últim recurs en cas que l’Estat embogeixi i no permeti el referèndum", però "també en aquest cas", ha subratllat, "farà falta l’aval de les urnes".

Sánchez s’ha mostrat confiat que la data i la pregunta del referèndum estiguin decidits "abans d’anar-nos de vacances" d’estiu, i ha advertit el Govern central de què "si vol impedir (aquesta consulta), s’haurà d’arremangar i suar molt la samarreta".

"Ells saben que l’única manera de frenar aquesta onada d’il·lusió que ens porta al referèndum és instal·lar permanentment el seu 'mantra' que no hi haurà referèndum -ha assenyalat el president de l’ANC- però que no s’equivoquin, la nostra aposta està feta des del convenciment que hi haurà referèndum, i si no n’hi ha serà perquè l’Estat haurà embogit.

Segons Sánchez, "algú m’haurà d’explicar com impossibilitaran que els ciutadans expressem lliurement la nostra voluntat", ja que des de l’independentisme "farem el que faci falta -ha afegit- i no estem atemorits pel que pugui fer l’Estat".

tracking