SEGRE

SOBIRANISME

Albiol titlla de “policia religiosa” l'ANC i alerta d'actes violents

El líder del PPC assegura que a Catalunya hi ha un “nacionalisme totalitari” || Afirma que el següent pas és que els “cadells de la CUP” els ataquin les seus

Albiol, ahir durant la seua intervenció en un acte sobre l’ocupació juvenil.

Albiol, ahir durant la seua intervenció en un acte sobre l’ocupació juvenil.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP de Catalunya, Xavier García-Albiol, va acusar aquest diumenge l’ANC d’“obrir la porta a actes violents” amb la seua proposta d’ocupar estructures bàsiques de l’Estat a Catalunya i va advertir que “el següent pas és que els cadells de la CUP surtin a atacar les seus” del seu partit i de Ciutadans.

En la seua intervenció en un acte sobre ocupació juvenil, Albiol va dir que l’ANC s’ha convertit en una espècie de “policia religiosa” com la d’alguns països musulmans i que està, al seu parer, al servei de la Generalitat. “Són organismes de persones fanatitzades per aquest procés que no dubten a poder justificar l’ús d’actes no físics però sí violents per arribar al seu objectiu”, va advertir Albiol, que va posar com a exemple el que considera una aposta de l’ANC per, arribat el cas, ocupar estructures bàsiques i estratègiques de l’Estat a Catalunya si no s’accepta el referèndum independentista.

Per a Albiol, a Puigdemont i a Junqueras “els encantaria veure entrar l’exèrcit per la Diagonal” de Barcelona

Va advertir també sobre l’existència d’un “nacionalisme totalitari” a Catalunya i va dir que el Govern de Mariano Rajoy té molt clar que, “més enllà de les amenaces i de la situació de conflicte” que està buscant la Generalitat amb el procés independentista, l’executiu respondrà “amb fermesa i amb la raó que dóna l’Estat de dret”. Segons Albiol, al president Puigdemont i al vicepresident, Oriol Junqueras “els encantaria veure entrar a l’exèrcit per la Diagonal”.

Referèndum

  • Retreuen a Rajoy que tanqui els ulls a la realitat. El president de l’ANC, Jordi Sànchez, va admetre aquest diumenge en declaracions a RAC1 que l’entitat només preveu aprovar una declaració unilateral d’independència si l’Estat “embogeix”, però igualment arribat el cas “caldrà votar” després per avalar la secessió. Per la seua part, el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, va retreure al president Mariano Rajoy que “tanqui els ulls per no veure la realitat catalana, però aquesta no canviarà perquè hi ha una reivindicació molt transversal” que se celebri un referèndum. Així mateix, Gabriel Rufián (ERC) va interpel·lar els votants dels comuns perquè donin suport a la possibilitat de celebrar un referèndum unilateral al donar per fet que la cúpula de la confluència d’esquerres s’hi oposarà.

“El Vaticà reconeixeria una Catalunya independent”  L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va considerar en una entrevista que va emetre aquest diumenge la cadena TV3 –i de la qual va recollir un fragment l’agència Europa Press– que si Catalunya es converteix en un Estat el Vaticà el reconeixerà com a país independent: “Normalment reconeix tots els estats nous que es creen, per tant crec que el Vaticà el reconeixeria.” Soler va considerar que, si Catalunya es converteix en un Estat, el Vaticà el reconeixerà com a país independent. Segons l’abat de Montserrat, el papa Francesc “està al corrent de la situació” catalana, sobre la qual van parlar breument el mes de setembre passat durant una trobada que van mantenir els dos religiosos.

tracking