SEGRE

AEROPORT

Caos i cues de fins a tres hores al Prat per retards en els controls de passaports

El col·lapse de passatgers ahir a l’aeroport del Prat.

El col·lapse de passatgers ahir a l’aeroport del Prat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous controls de passaports que van entrar en vigor a l’abril, i que comporten que els passatgers hagin de mostrar els documents identificatius a l’entrar i sortir de l’espai Schengen, van provocar aquest diumenge llargues cues en moments puntuals a l’aeroport del Prat. L’increment dels controls d’entrada i sortida als aeroports formen part de les mesures antiterroristes posades en marxa en els diferents països europeus, i al Prat van provocar a mig matí, coincidint amb un pont de tres dies, aglomeracions de passatgers en el control de passaports de la Policia Nacional.

Aquesta situació va causar retards en alguns vols i, segons van indicar nombrosos passatgers a través de les xarxes socials, alguns dels vols van ser reprogramats per a una altra hora o bé cancel·lats. Passatgers afectats van expressar la seua indignació per haver hagut de fer cues de fins a tres hores per poder passar el control de passaports, encara que cap a les 15.00 hores la situació va quedar normalitzada, segons fonts de l’aeroport de Barcelona.

Fonts policials van atribuir a una “concatenació de factors” el col·lapse que es va produir i van esmentar les noves mesures, l’“allau” de vols i passatgers i la falta d’informació sobre aquest fet per part de l’aeroport, entre altres qüestions.

tracking