SEGRE

JUSTÍCIA

Marta Ferrusola ja tenia comptes a Andorra abans que els seus fills

L’esposa de l’expresident podria haver rebut una herència del seu pare || En aquest llegat podria estar l’origen dels diners de la família Pujol al Principat

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seua esposa, Marta Ferrusola.

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i la seua esposa, Marta Ferrusola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Ferrusola, l’esposa de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ja tenia comptes al Principat d’Andorra abans que els seus fills. Es tracta de comptes procedents d’una herència del seu pare, José Ferrusola, mort l’any 1980, pocs dies abans de la mort de Florenci Pujol, pare de Jordi Pujol. En aquest llegat de Ferrusola podria estar l’origen dels diners de la família Pujol a Andorra abans del 1992. Així es desprèn de l’escrit de la Fiscalia que va precipitar els escorcolls de dimecres passat als domicilis familiars, que tindrien per objectiu trobar proves de l’existència d’aquesta herència.

L’any 1990 es van traspassar a Andorra els diners que l’avi Florenci hauria deixat a Suïssa. Però, abans d’aquesta data, l’esposa de l’expresident Pujol ja tenia diners a Andorra procedents d’una herència del seu pare. Després d’aquesta data, ja amb els fills majors d’edat, s’haurien obert comptes per a cada un a la Banca Reig, segons La Vanguardia. L’escorcoll de la setmana passada ordenat pel jutge De la Mata respon a la petició dels fiscals de reorientar la investigació posant el focus en els diners de Ferrusola, que hauria autoritzat operacions fins a l’any 1992, data en la qual tots els fills ja tenien els seus propis comptes oberts.

Per la seua banda, Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident, va reconèixer davant del jutge de l’Audiència Nacional que era el responsable del repartiment entre els seus germans de fons i de les inversions gairebé sempre fallides que va realitzar en nom d’alguns: “Jo perdia i la Mireia alguna vegada m’ho passa per la cara”, va dir. Aquesta declaració confirmaria el contingut dels informes de la UDEF com el que va ser batejat com a operació Suro, que detalla el repartiment de fons entre els set fills de Pujol sota el control del germà gran. 

Així mateix, Jordi Pujol Ferrusola es va comparar amb un personatge que va interpretar l’actor José Sazatornil en una pel·lícula de Luis García Berlanga. “Recorda La escopeta nacional? L’actor que representa que vol vendre els intèrfons i li donen llargues i llargues i acaba pagant la festa, la cacera i tot plegat? El que em passa a mi és el mateix”, va explicar, segons es desprèn de l’enregistrament de la declaració. Va posar aquest exemple a les preguntes de la fiscal Belén Suárez sobre els seus negocis a Mèxic amb l’empresari Carlos Riva Palacio, que, segons va dir, li deu diners de diversos projectes.

tracking