SEGRE

REGNE UNIT UNIÓ EUROPEA

Blair anuncia la tornada a la política britànica arran del Brexit

Vaticina que en un futur “voldrem tornar a la UE”

Toni Blair.

Toni Blair.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre britànic i exlíder del Partit Laborista Tony Blair va anunciar aquest dilluns que torna a la política, una decisió que justifica per la incertesa que genera per al país el procés de sortida de la UE (Brexit), segons informa el diari The Mirror. “Aquest Brexit m’ha donat una motivació directa per involucrar-me més en la política”, va assenyalar. “Cal tacar-se les mans i jo ho faré”, va remarcar, en un anunci que arriba just quan es compleixen 20 anys de la seua primera victòria en unes eleccions generals com a líder dels laboristes. “Encara no sabem quin serà l’acord final per al Brexit”, va indicar, abans de reclamar sentit comú per decidir el futur del país.

Blair va subratllar que hi ha “una petita part” del partit conservador que està convençuda de completar el Brexit “sense importar-li quin sigui el cost”. “El mercat únic ens va posar a la Lliga de Campions dels acords comercials. Un acord de lliure comerç és com la League One (equivalent a la tercera divisió). Ens estem relegant”, va explicar.Blair va voler deixar clar que no només el Brexit centra el seu interès per tornar a la política. “Vivim en un món definit pel canvi. Hi ha tensions culturals, persones que estan preocupades per la immigració, la manera en què les seues comunitats canvien, tensions econòmiques, persones preocupades per la qualitat dels seus treballs, si és que en tenen un”, va afirmar.

Així mateix, en una entrevista publicada per The Daily Mirror, vaticina que en el futur el Regne Unit voldrà tornar a la Unió Europea. “La meua predicció és que, pot ser que trigui una altra generació, però en algun moment voldrem tornar.”

tracking