SEGRE

POLÍTICA

Podem demana suport al PSOE per a la moció de censura

Els reclama per carta que “pensin en Espanya i no en les seues primàries” || Els socialistes la veuen inútil i rebutgen recolzar-la

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ahir a Madrid.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar aquest dilluns que la seua formació enviarà una carta al PSOE per dialogar sobre la proposta de moció de censura i preveu, en els propers dies, reunir-se amb els grups parlamentaris i amb la societat civil. Iglesias va afirmar que han enviat la carta després que els socialistes no hagin respost a la seua conversa telefònica. El líder de Podem els va demanar que “reflexionin” i deixin de pensar en el seu partit i en les primàries, per pensar una mica més en Espanya. Iglesias va subratllar que encara que no prosperi la moció de censura és important demostrar que Podem és una “alternativa de Govern i de país”, i més quan el PP s’ha convertit “en el partit més corrupte d’Europa i una majoria vol veure’l fora de les institucions”. “Seria més assenyat que les forces polítiques que al matí parlen de corrupció i a la nit recolzen el PP, escoltin més la societat i Espanya”, va dir.

El portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez, va afirmar que la moció de censura de Podem és una “mesura inútil” que “l’únic” que ha aconseguit ha estat “desviar l’atenció de la situació de pressió sobre el PP”.

Díaz veu les primàries com “l’avantsala de la victòria al país” La presidenta andalusa i precandidata a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, va afirmar aquest dilluns a Almendralejo (Badajoz) que les primàries són “l’oportunitat de la remuntada electoral” i “l’avantsala d’una nova victòria al conjunt del país”. Tot això és possible sempre que “ens dediquem a parlar dels problemes dels ciutadans, a donar resposta als reptes, a dir com ens farem càrrec d’Espanya, perquè visquin millor”, va afirmar. En una trobada amb militants, Susana Díaz va assegurar que vol “un PSOE reconeixible, que estigui orgullós del que hem fet, però més orgullós encara d’allò que serem capaços de fer”. També va demanar “un partit unit, on tots els companys es respectin”

tracking