SEGRE

POLÍTICA

Díaz assegura que se sent “molt estimada a Catalunya”

Adverteix Sánchez sobre la unitat de l’Estat i contra els independentistes || Vol “arrasar” a les eleccions generals

Susana Díaz, candidata a les primàries del PSOE.

Susana Díaz, candidata a les primàries del PSOE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Junta i precandidata a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, va assegurar aquest dimarts que se sent “molt estimada a Catalunya”. Va dir això sobre les declaracions de l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero en les quals va assegurar que hi havia “prejudicis” a Catalunya cap a Susana Díaz al ser dona i andalusa, a la qual cosa ella va afegir que sent el “mateix carinyo” dins i fora d’Andalusia i que Zapatero l’estima molt.

D’altra banda, va assegurar que Pedro Sánchez “ha de saber perquè va ser secretari general del PSOE” que la modificació de l’article 2 de la Constitució, que recull que la indissoluble unitat de la nació espanyola, no està a la Declaració de Granada, “a la qual ens vinculem tots els socialistes”. Díaz va defensar que “el reconeixement d’una identitat cultural i nacional forta no pot ser el reconeixement d’un estat, que és el que pretenen alguns”, en relació amb Cataluya.

Díaz assegura haver rebut “molt afecte i suport” per part dels companys de partit

“Plantegen la reforma de l’article 2 de la Constitució perquè el que volen és això, el reconeixement de la sobirania d’origen”, i va insistir que els socialistes van deixar clar a la Declaració de Granada “que no estàvem disposats a modificar” l’esmentat article. Al ser preguntada a RNE si ha sentit algun “tuf masclista” en aquesta campanya, va indicar que ella és on és perquè moltes dones abans que ella “van trencar sostres de vidre”.

“Ara homes i dones trencarem aquest sostre, tampoc hem tingut una dona presidenta del Govern i si els meus companys volen, jo lluitaré per això”, va assegurar.

Pel que fa a les eleccions, va destacar que és on vol “arrasar” i no en els avals de les primàries del seu partit. Es va mostrar convençuda que aquestes primàries seran “l’inici de la recuperació electoral i de la remuntada del PSOE”. A la pregunta de si va “sobrada” d’avals, va dir que procura “no anar sobrada de res, només de feina”, però que sí que està trobant “molt afecte i suport” per part dels companys de partit.

tracking