SEGRE

POLÍTICA CRISI

Maduro intenta liquidar els opositors amb una altra Constitució

Imatge del president veneçolà, Nicolás Maduro.

Imatge del president veneçolà, Nicolás Maduro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha indignat l’oposició amb una nova maniobra amb què pretén anul·lar-la. Ha anunciat la posada en marxa d’una Assemblea Constituent perquè redacti una Carta Magna a la seua mesura i poder concentrar encara més el poder. La resposta de l’oposició no s’ha fet esperar i les protestes han tornat una altra vegada als carrers.

El governador opositor i excandidat presidencial veneçolà, Henrique Capriles, assegura que Maduro busca evitar que al país hi hagi eleccions “lliures i democràtiques”, mitjançant el procés per canviar la Constitució. Per això, va fer ahir una crida als seus simpatitzants a “rebel·lar-se”.

L’Assemblea Nacional (Parlament), dominada per l’oposició, qualifica la nova maniobra en contra seu del president com a “cop d’Estat”. Nicolás Maduro insisteix, per la seua part, que l’Assemblea Constituent es convoca “per poder aconseguir la pau que necessita la república i per derrotar el cop feixista”, i carregar així de nou contra l’oposició.

tracking