SEGRE

RELACIONS INTERNACIONALS

Merkel exigeix a Moscou complir els acords per aixecar les sancions

Reclama que se cenyeixi als pactes de Minsk sobre Ucraïna || Putin nega ingerències electorals als EUA i acorda amb Trump col·laborar contra l’Estat Islàmic

Vladímir Putin al rebre Angela Merkel a Sotxi.

Vladímir Putin al rebre Angela Merkel a Sotxi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el seu homòleg rus, Vladímir Putin, van mantenir aquest dimarts una reunió a la residència estiuenca d’aquest darrer al balneari de Sotxi per tractar els conflictes de Síria, Ucraïna i Líbia, entre altres assumptes.

La dirigent teutona al sortir de la reunió va afirmar que desitja que les sancions europees contra Rússia per la crisi ucraïnesa siguin aixecades, però va insistir que per fer-ho s’han de complir els acords de Minsk per a l’arranjament d’aquest enfrontament separatista. “M’agradaria que tinguéssim la possibilitat d’aixecar les sancions quan es compleixin els acords”, va assenyalar Angela Merkel a la conferència de premsa amb el president rus.

Les diferències sobre la situació a Ucraïna i Síria van degradar la relació entre Rússia i Alemanya

La cancellera alemanya va lamentar que “no hi hagi progressos” en l’arranjament del conflicte a l’est d’Ucraïna, d’on va afirmar que “s’accentuen les tendències separatistes” dels prorussos. El dirigent rus va responsabilitzar el Govern de Kíev dels fets: “Referent als esdeveniments a l’est d’Ucraïna, aquests són resultat del canvi anticonstitucional de Govern”, va sentenciar Putin.

El dirigent del Kremlin també va assegurar que el seu país no intervé en els processos polítics d’altres països davant de les acusacions que atribueixen a un grup de hackers russos la victòria de Donald Trump en les eleccions dels Estats Units. El mandatari rus també va mantenir aquest dimarts una conversa telefònica amb el president nord-americà, Donald Trump. Durant la xarrada tots dos mandataris van abordar la situació de crisis internacionals com la de Síria, la del Corea del Nord o la del Pròxim Orient. La Casa Blanca va explicar que Trump i Putin van acordar sobre Síria que “totes les parts han de fer tot el que puguin per posar fi a la violència” i van coincidir també en la necessitat de col·laborar per lluitar contra l’Estat Islàmic a tot el Pròxim Orient.

Hillary Clinton culpa el Kremlin i l’FBI del seu fracàs en les eleccions L’excandidata dels Demòcrates a les eleccions presidencials dels Estats Units, Hillary Clinton, va assenyalar aquest dimarts directament l’FBI i el Kremlin com els responsables de la seua derrota. Clinton va participar en una conferència sobre la igualtat de les dones i les nenes i en aquest esdeveniment va acabar fent un balanç dels motius de la derrota. L’antiga primera dama va apuntar el director de l’FBI, James Comey, ja que en una carta va anunciar que la seua agència havia trobat nous correus relacionats amb l’ús que Hillary feia d’un servidor privat quan era Secretària d’Estat. D’altra banda, la candidata demòcrata també va culpar Putin de la seua derrota arran d’unes protestes l’any 2012 a Rússia de les quals Putin va responsabilitzar Hillary Clinton.

tracking