SEGRE

FRANÇA

El 'cara a cara' de Macron i Le Pen, un encreuament d'acusacions i retrets

El centrista aposta per una França “capaç de construir la pau” || La líder del Front Nacional diu que una dona governarà el país, o ella o Merkel

Marine Le Pen i Emmanuel Macron van protagonitzar més de dos hores de dur debat cara a cara.

Marine Le Pen i Emmanuel Macron van protagonitzar més de dos hores de dur debat cara a cara.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centrista Emmanuel Macron i la ultradretana Marine Le Pen es van enfrontar ahir a la nit en un cara a cara televisiu abans de la segona volta de les eleccions presidencials de França, prevista per diumenge, que ha estat marcat per la duresa dels retrets entre tots dos candidats.

El punt àlgid va arribar en la discussió sobre la lluita antiterrorista. Le Pen va acusar directament Macron de mostrar “complaença amb el fonamentalisme islamista”. “La seguretat està totalment absent” del seu projecte polític, va dir la candidata, mentre va prometre expulsar tots els individus que estiguin sota vigilància per jihadisme i tancar les “mesquites salafistes”.

Macron va recordar que una de les seues promeses és crear una unitat antiterrorista que respongui davant del president de la República i reforçar els recursos de les forces de seguretat, tant civils com militars, en la lluita contra el jihadisme. Expulsar els sospitosos no farà efecte, va dir i va defensar “una mesura quirúrgica” davant la generalització de Le Pen.

Un altre dels temes polèmics va ser la visió sobre Europa de tots dos aspirants. Le Pen va insistir en la seua idea de crear una UE integrada per “nacions veritablement sobiranes”, per a la qual cosa veu necessari que França recuperi el poder de decisió sobre el control migratori, la política comercial i la moneda. Macron va advocar per “construir un euro fort i una política europea forta”.

Sobre política exterior, Macron va apostar per “una França que sigui capaç de construir la pau” i treballar per a això amb els seus aliats europeus i també amb el president nord-americà, Donald Trump. “França només serà respectada si continua sent França”, va etzibar Le Pen, que va criticar la submissió a Alemanya. “En qualsevol cas hi haurà una presidenta a França”, va arribar a dir, suggerint que, si guanya Macron, governarà la cancellera alemanya, Angela Merkel, i si no venç, ho farà ella.

La discussió va caure fins i tot en desqualificacions personals. Le Pen va descriure Macron com “el candidat de la globalització” que farà perdre poder adquisitiu als francesos. Macron va contraatacar dient mentidera a la seua rival.

tracking