SEGRE

El príncep d'Edimburg deixarà d'atendre actes oficials a la tardor

L'espòs de la reina Isabel II, de 95 anys, ha estat qui ha pres la decisió

El príncep Felipe de Edimburgo

El príncep d'Edimburg deixarà d'atendre actes oficials a la tardorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El príncep Felipe de Edimburgo, espòs de la reina Isabel II, deixarà d’atendre actes oficials a partir de tardor, si bé la sobirana seguirà la seua activitat, va informar aquest dijous el Palau de Buckingham. El duc, de 95 anys, mantindrà els compromisos adquirits fins finals d’agost, després de la qual cosa ja no acceptarà invitacions, encara que pot ser que en el futur assisteixi a esdeveniments públics de la seua elecció, diu la nota.

El comunicat precisa que ha estat ell mateix qui ha pres aquesta decisió, amb "el ple suport" de la monarca, que a l’abril va complir 91 anys.

Encara que el príncep Felip abandona la seua tasca oficial, "pot ser que decideixi participar en determinats actes públics de tant en tant", s’afegeix. El duc d’Edimburg és patró, president o membre de més de 780 organitzacions, amb les quals "continuarà estant associat", encara que no exercirà "un paper actiu".

Isabel II "continuarà duent a terme un programa complet d’actes oficials amb el suport dels membres de la Família Reial", assenyala el comunicat.

La notificació de palau ha estat precedida de nombroses especulacions a les xarxes socials, després que el diari "The Daily Mail" publiqués avui que els secretaris de la Reina i el duc havien convocat tot el personal de la Casa Reial per fer-los un anunci.

Les reunions amb el personal del palau són habituals, però en aquesta ocasió la seua inusual convocatòria de matinada havia desencadenat els rumors. Van assistir a la cita els empleats del castell de Balmoral, a Escòcia, el castell de Windsor, als afores de Londres, i de la mansió privada de Sandringham, al comtat anglès de Norfolk, d’acord amb el rotatiu.

Isabel II, que el febrer passat va celebrar 65 anys al tron, acaba de tornar a Buckingham, la seua residència oficial a Londres, després de passar la Setmana Santa a Windsor.

Tant la Reina com Felipe, el consort més longeu de la història britànica, van tenir problemes de salut el passat Nadal, quan un fort refredat va impedir a la sobirana d’assistir al servei religiós nadalenc.

tracking