SEGRE

Els pressupostos segueixen la seua tramitació després de decaure les esmenes a la totalitat

El ministre d'Hisenda i de Funció Pública, Cristóbal Montoro

Els pressupostos segueixen la seua tramitació després de decaure les esmenes a la totalitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Llei de Pressupostos Generales de l’Estat de 2017 ha superat aquest dijous el seu primer escull en decaure les set esmenes a la totalitat a les que s’enfrontava, per la qual cosa continua la seua tramitació parlamentària. La votació d’aquestes esmenes de devolució al Ple del Congrés -presentades per PSOE, Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, ERC, PDECAT, Compromís, EH Bildu i Nova Canàries- s’ha saldat, com estava previst, amb un empat tècnic de 175 diputats, que en repetir-se tres vegades ha suposat el seu rebuig. El Govern salva així el primer obstacle per a l’aprovació dels Pressupostos gràcies als vots de PP, Ciutadans, PNB, CC, UPN i Fòrum Astúries.

La votació a les esmenes de totalitat s’ha produït tres vegades, ja que el reglament de la Cambra així ho assenyala i puntualitza que es necessita un empat tècnic de 175 diputats perquè en una tercera ocasió decaiguin i es "rebutgin" aquestes iniciatives, votades en bloc.

La presidenta de la Cambra, Ana Pastor, ha fet una aturada de cinc minuts abans d’iniciar-se l’última i definitiva votació.

El ministre d’Hisenda i de Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha reiterat aquest segon dia de debat que el Pressupost de 2017 està "carregat de realisme i d’operativitat" i ha negat que no es vagi a complir els ingressos, ja que l’increment de la recaptació via impost de societats, IRPF o IVA "ja està ocorrent".

A més, ha insistit en la disposició del Govern a negociar modificacions del pressupost durant el període d’esmenes parcials, el termini de presentació del qual venç demà, i ha mostrat la seua intenció d’asseure’s a negociar amb Nova Canàries per aconseguir el seu suport als comptes en la votació final del dictamen pressupostari que tindrà lloc entre el 29 de maig i l’1 de juny.

I és que el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, li ha instat a revertir el "càstig mil milionari" que pateix les Canàries des de 2009 i ha incidit que la responsabilitat que surti el pressupost la té el Govern. "El famós diputat 176 no és el que li parla, és vostè, del que depèn que prosperi o no el pressupost," li ha insistit Quevedo. Per a l’aprovació del text el Govern necessitarà almenys 176 vots, un més que avui.

Durant el debat d’avui Montoro ha agraït els suports de Ciutadans, del PNB, de CC, d’UPN i de Fòrum Astúries per afavorir l’estabilitat política i la recuperació econòmica.

tracking