SEGRE

JUDICI 9-N

Mas demana que se li permeti presentar-se a les eleccions

Si es ratifica la condemna no podrà ser candidat || Fiscalía no recorrerà perquè sigui condemnat per prevaricació

Artur Mas.

Artur Mas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas va demanar aquest dimecres al Tribunal Suprem que revoqui la seua condemna a dos anys d’inhabilitació per mantenir la consulta sobiranista del 9N de 2014 i que, en cas de confirmar-la, no li impedeixi de concórrer com a candidat en processos electorals.

En el seu recurs, Mas al·lega que va ser jutjat “en la seua condició de president de la Generalitat” en relació amb l’“acompliment de les funcions de govern inherents” al seu càrrec, per la qual cosa entén que “cap” de les actuacions per les quals va ser condemnat no estaven relacionades amb les funcions pròpies d’un parlamentari o un altre lloc|parada electe. Per això, l’advocat de Mas, Xavier Melero, demana en el recurs que, en cas que el Suprem no revoqui la condemna, se suprimeixi de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la referència a què la pena de dos anys d’inhabilitació sigui extensiva a “tot l’exercici de càrrecs públics electius, ja siguin d’àmbit local, autonòmic o estatal”.

El PDeCAT llança una campanya per demanar el vot pel “sí” en la consulta sobiranista

Per a la defensa de Mas, la condemna és “excessiva” per l’“amplitud” de la inhabilitació, ja que la seua aplicació ocasiona un “sacrifici desproporcionat” per a l’expresident, per a qui demana l’absolució invocant el dret a la llibertat d’expressió, ideològica i de participació política.

A més, la Fiscalia va renunciar ahir a recórrer al Suprem la sentència del TSJC pel 9N contra Mas, l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, i l’exconsellera Irene Rigau. La fiscalia va anunciar que recorreria perquè considerava que també havien incorregut en un delicte de prevaricació, però l’absolució de l’exdiputat del PDeCAT en el Congrés, Francesc Homs per aquest delicte desaconsella sol·licitar-ho per a ells tres.

D’altra banda, el PDeCAT ha creat un comitè per impulsar una campanya a favor del “sí” en el referèndum, mentre que el PP català començarà aquest mes la campanya “La Catalunya valiente”para fer front al projecte independentista i en la que participarà el president Mariano Rajoy.

tracking