SEGRE

BREXIT ELECCIONS

May acusa la UE d’interferir en els comicis

La primera ministra assegura que el primordial repte al qual s’enfrontarà el guanyador de les eleccions serà el d’arribar a un acord amb Europa que “eviti riscos”

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir.

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va iniciar ahir la campanya oficial per a les eleccions del 8 de juny amb crítiques contra les autoritats europees, que acusa d’intentar fer descarrilar les negociacions del Brexit i d’interferir en els comicis britànics amb “amenaces”.

En un discurs davant de la seua residència oficial de Downing Street, la dirigent conservadora va culpar “polítics i funcionaris” de la Unió Europea d’endurir la seua postura de forma deliberada per “influir en el resultat de les eleccions generals” al Regne Unit.

Minuts abans, May havia mantingut una audiència amb la reina Isabel II per comunicar-li la dissolució del Parlament, 25 dies abans d’unes eleccions en les quals les enquestes li auguren una àmplia majoria.

La primera ministra va recalcar que la tasca primordial que afrontarà el guanyador a les urnes serà assolir un acord amb la UE que eviti els riscos econòmics i socials que afronten diverses generacions de britànics davant del Brexit, una tasca que anticipa “dura”. “Els esdeveniments dels darrers dies han mostrat que, siguin quins siguin els nostres desitjos, i sense importar com de raonable sigui la postura d’altres líders europeus, n’hi ha alguns a Brussel·les que no volen que aquestes converses tinguin èxit i no volen que el Regne Unit prosperi”, va afirmar.

D’altra banda, la factura que el Regne Unit hauria de pagar per la sortida de la UE pot ascendir als 100.000 milions d’euros, més del que s’havia estimat originalment, segons va revelar ahir el diari econòmic Financial Times. Aquesta xifra va ser desmentida pel ministre britànic per al Brexit, David Davis, que va assegurar que la xifra encara està per negociar.

tracking