SEGRE

El Govern diu que la Fiscalia actuarà si la Generalitat licita la compra d'urnes

Avisa que l’advertiment del Constitucional vinculava dirigents polítics, funcionaris i empreses

Els ministres Méndez de Vigo i Fátima Báñez a la roda de premsa posterior

El Govern diu que la Fiscalia actuarà si la Generalitat licita la compra d'urnesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha advertit aquest divendres de la intervenció de la Fiscalia si es materialitza l’"anunci de l’anunci" per part de la Generalitat que ben aviat llançarà la licitació per adquirir urnes destinades al referèndum sobiranista.

Méndez de Vigo ha respost en aquests termes en ser preguntat, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, sobre l’anunci de la Generalitat catalana que prepara la compra d’unes 8.000 urnes per al referèndum.

"El que hem vist és un anunci d’un anunci i si això es tradueix en fets, sense cap dubte, la Fiscalia intervindrà", ha subratllat abans de posar èmfasi que, en una recent interlocutòria, el Tribunal Constitucional va advertir que qualsevol referèndum sobiranista és il·legal i que aquesta il·legalitat vinculava dirigents polítics, funcionaris i empreses.

Amb aquest argument, ha confiat que "els qui estan en aquesta deriva, sens dubte perquè estan en mans dels radicals i antisistemes de la CUP, han de pensar seriosament no fer més passos endavant".

"Les coses estan meridianament clares", ha emfatitzat el ministre, i ha recordat que el TC, en una interlocutòria del passat 14 de febrer, "ja va dir amb tota claredat que impediria la celebració de qualsevol referèndum i vinculava aquesta prohibició tant als dirigents polítics, com als funcionaris o a les empreses relacionades amb les mateixes".

No obstant això, el ministre ha volgut tornar a fer una crida "al seny" i ha insistit que "no és possible saltar-se la llei", ni desconèixer el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries o l’informe dels lletrats del Parlament o fer enquestes per preguntar si cal complir o no la llei. En un estat de dret, ha recalcat, sempre cal complir la llei, perquè, en un altre cas, seria "la jungla".

tracking