SEGRE

Junqueras: "Estem conjurats amb el referèndum i la compra d'urnes és un pas més"

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras

Junqueras: "Estem conjurats amb el referèndum i la compra d'urnes és un pas més"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat que tant el president català, Carles Puigdemont, com ell i tot el Govern estan "conjurats" amb la celebració del referèndum sobiranista i que la compra d’urnes és "un pas més" en aquest procés. El Departament de Governació de la Generalitat llançarà ben aviat una licitació per a l’adquisició de 8.000 urnes destinades al referèndum sobiranista que el Govern català pretén celebrar el setembre vinent, segons van confirmar ahir a la nit fonts del Govern.

En declaracions als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) durant el seu viatge oficial als Estats Units, Junqueras ha assenyalat que, amb el president, "fa moltes setmanes que desencallem aquest tipus de qüestions i que ens vam posar d’acord exactament en com s’havia de fer".

El també líder d’ERC ha comentat que ara "s’ha sabut un dels aspectes que segur que són dels més rellevants en aquest procés i en el compliment d’aquest mandat democràtic". "Com estem conjurats, tant el president com jo, com el conjunt del Govern, com la majoria parlamentària, com la majoria de les institucions del nostre país, estem convençuts de què, indubtablement, farem aquest referèndum", ha reiterat Junqueras.

Per al líder republicà, la decisió del Govern de comprar les urnes és "un pas més, un pas important al camí cap a la decisió democràtica dels ciutadans de Catalunya, i com nosaltres estimem la democràcia i estem enamorats de la democràcia i del vot dels ciutadans, és evident que el que fem és complir el mandat que ens han donat els ciutadans".

El mes de març passat, el Departament de Governació de la Generalitat ja va iniciar el procés de licitació per a l’adquisició de material electoral necessari per a la celebració de processos electorals, com a paperetes, sobres i impresos.

tracking