SEGRE

PSOE PRIMÀRIES

Susana Díaz treu només 5.200 avals més que Sánchez per a les primàries

Patxi López es queda enrere amb tot just 12.000, xifra suficient per continuar sent candidat || A Catalunya, l’exlíder guanya l’andalusa folgadament en suports

Imatge del lliurament dels avals, ahir, a Ferraz.

Imatge del lliurament dels avals, ahir, a Ferraz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidatura de l’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez va sorprendre aquest dijous amb l’entrega de 57.369 avals, només 5.213 menys dels 62.617 presentats per la presidenta andalusa Susana Díaz i 16.000 més dels 41.338 que ell mateix va aconseguir a les primàries del 2014. Sánchez va superar així totes les expectatives i va frustrar els plans de Díaz d’“arrasar” en suports per demostrar la seua fortalesa, mentre que el tercer candidat, Patxi López, va complir la seua paraula de no entrar en una “guerra d’avals” i va entregar només 12.000 firmes, gairebé 3.000 més de les 9.368 exigides per participar en la competició, a tall de “matalàs de seguretat per si hi hagués algun problema de duplicitats”.

Aquestes dades indiquen una forta mobilització, ja que suposarien que el 71,2 per cent dels 188.000 militants del PSOE ha avalat algun dels tres candidats, el doble que el 2014. Les xifres són encara provisionals, ja que han de ser verificades per un equip de 55 persones a Ferraz en presència de representants de les tres candidatures.

El 71,2 per cent dels militants ha avalat algun candidat, més del doble que el 2014

Susana Díaz va valorar haver estat la que més avals ha aconseguit dels tres aspirants a dirigir el partit, i va recalcar que a partir d’ara el seu objectiu és “guanyar en vots”. Per la seua part, Pedro Sánchez va afirmar que “alguns s’han sorprès dels avals”, i va afegir que “es van equivocar aquells que pensaven guanyar el congrés abans que els militants votéssim”. Al seu torn, Patxi López, va lamentar que la recollida d’avals hagi desembocat en “una guerra” i va denunciar que altres candidatures han anat a “la caça del militant” intentant “armar exèrcits”.

A Catalunya, la candidatura de Pedro Sánchez va recollir més de 6.000 avals davant el prop d’un miler de Díaz i els 500 de López. Fonts de la candidatura de Sánchez van destacar l’“important suport” dels militants del PSC, en un procés en què la direcció del partit i el líder, Miquel Iceta, mantenen neutralitat.

La moció de censura es presentarà abans de les primàries Units Podem considera presentar la moció de censura contra el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a finals de la tercera setmana de maig, entorn del dia 18, abans de sortir al carrer a promoure aquesta iniciativa en la mobilització que ha convocat el 20 de maig a la Puerta del Sol, i abans que se celebrin les primàries del PSOE del dia 21. Per la seua part, Pedro Sánchez va confessar ahir que no descarta una moció de censura al govern de Mariano Rajoy, però no la que proposa el líder de Podem, Pablo Iglesias. Considera que la proposta de la formació morada no compta amb suports i que “està més dirigida al PSOE que a articular de veritat una majoria alternativa al Partit Popular”. A més va reiterar que ell ja demana la dimissió de Rajoy.

tracking