SEGRE

PSOE PRIMÀRIES

Sánchez indigna Patxi López al proposar, sense avisar-lo, unir forces

La verificació dels avals confirma l’avantatge de 6.000 suports de Díaz respecte a l’exlíder || L’exlehendakari seguirà endavant per evitar la “divisió suïcida”

Cartells que demanen suports per a les tres candidatures.

Cartells que demanen suports per a les tres candidatures.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El recompte d’avals per a les primàries socialistes segueix allunyant els tres precandidats. Pedro Sánchez va oferir ahir al seu “estimat” Patxi López, “des del respecte i la humilitat”, unir-se abans del 21 de maig, quan se celebren les primàries del partit. “Seria un orgull i un honor compartir camí”, va afirmar Sánchez, que va anunciar que incorpora al seu projecte algunes de les propostes presentades per l’exlehendakari. L’oferta, amb tot, no va ser ben rebuda per López, que la va rebutjar i va insistir que la seua candidatura arribarà fins al final i que és més necessària que mai per tornar a unir la formació. A més, va retreure a l’exlíder socialista d’actuar “com Podem” i fer els anuncis a través dels mitjans de comunicació, sense avisar-lo. A més, va demanar als seus seguidors que no desisteixin i “continuïn enarborant la bandera blanca per evitar la batalla de la divisió suïcida”. Va defensar que la seua candidatura és ara més necessària que mai i va remarcar que les primàries no poden ser “la segona volta del fatídic comitè federal de l’1 d’octubre”.

Respecte a aquesta qüestió es va pronunciar també Susana Díaz, que va assegurar que no estarà “en aquest tipus de confluències per dalt ni taules braser, buscant l’endemà com escurar alguns vots”. En clara referència a Sánchez, que no va anomenar, i la recollida d’avals va manifestar que “hi ha qui està content perquè és segon i ja és la tercera vegada que està content perqùe és segon”.

Ironitza sobre l’alegria de Pedro Sánchez d’“estar content per ser segon” per tercera vegada

De fet, després de la verificació oficial de Ferraz als suports recollits pels tres candidats, Susana Díaz es va mantenir al primer lloc amb 59.390, seguida de Pedro Sánchez, amb 53.117, que va amplicar el seu avantatge en més de 6.000 avals, davant dels 5.000 que s’esperava. El canvi de xifres es deu al fet que alguns dels avals en cadascuna de les tres candidatures van ser anul·lats. Patxi López va rebre l’aval definitiu de 10.866, 1.052 menys dels que va entregar, però prou quantitat per continuar sent candidat.

tracking