SEGRE

Govern i diputats sobiranistes acompanyen Forcadell abans de declarar al Superior de Justícia

Posteriorment compareixerà la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, també de Junts pel Sí

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretàriade la Mesa Anna Simó.

Govern i diputats sobiranistes acompanyen Forcadell abans de declarar en el TSJCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres del Govern, amb Carles Puigdemont al capdavant, diputats de les diferents forces sobiranistes i càrrecs inhabilitats pel 9 N com Artur Mas han acompanyat aquest dilluns la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, abans que declari davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Forcadell està citada a declarar a les nou del matí i, posteriorment, compareixerà la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, també de Junts pel Sí (JxSí), al costat dels amb membres de la Mesa Lluís Corominas, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, tots investigats per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC). Ja cap a les 8.15 hores, a la sala d’audiències del Parlament de la presidenta de la Cambra catalana, Forcadell i Simó s’han vist acompanyades per nombroses personalitats de la sobirania.

Allà eren Puigdemont, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i altres consellers com Neus Munté, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Jordi Baiget, Santi Vila, Meritxell Borràs o Jordi Jané. Estaven també l’expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, inhabilitats per la consulta sobiranista del 9N de 2014, així com els altres membres de la Taula investigats, Corominas, Barrufet i Nuet, els expresidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert, així com l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias.

Hi havia diputados de les forces sobiranistes al Parlament, com Jordi Turull, Marta Pascal, Germà Gordó, Marta Rovira, Toni Castellà i Lluís Llach (JxSí), Lluís Rabell i Albano Dante Fachin (Catalunya Sí Que Es Pot), Mireia Boya, Albert Botran i Joan Garriga (CUP), així com Gabriel Rufián i Joan Tardà, diputats d’ERC al Congrés. Entre altres personalitats presents estaven el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, el president de l’ANC, Jordi Sánchez, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, i el president de l’ACM, Miquel Buch.

Posteriorment, tota la comitiva, encapçalada per Forcadell i Simó, flanquejades per Puigdemont, Junqueras i Mas, han abandonat el Parlament i han creuat a peu el Parc de la Ciutadella de Barcelona fins arribar al Passeig de Lluís Companys, on es troba la seu del TSJC.

Pel camí s’han trobat desenes de simpatitzants que han llançat crits i paraules d’ànim cap a Forcadell i Simó, com "Ni un pas enrere" o "No esteu soles", i crits d’"independència".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretàriade la Mesa Anna Simó.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretàriade la Mesa Anna Simó.EFE

tracking