SEGRE

NIGÈRIA

Les 82 noies raptades fa tres anys per Boko Haram tornen a casa

Imatge del trasllat de les nenes cedida per Creu Roja.

Imatge del trasllat de les nenes cedida per Creu Roja.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 82 noies alliberades pel grup terrorista Boko Haram van poder reunir-se aquest diumenge amb les seues famílies després de passar més de tres anys retingudes en mans dels jihadistes, una notícia que ha estat celebrada per tota la comunitat internacional. Després que el Govern informés dissabte a la nit de l’alliberament al mantenir intenses negociacions amb els terroristes, ahir van arribar a Abuja, on van ser rebudes pel president de Nigèria, Muhammadu Buhari, en una emotiva trobada.

Les joves formaven part de les més de 200 alumnes d’una escola de secundària de la localitat nigeriana de Chibok (nord-est) que el 14 d’abril del 2014 van ser segrestades per Boko Haram. Els terroristes van aconseguir emportar-se les menors després d’assaltar la localitat amb una desena de camionetes i calar foc a edificis públics i habitatges.

A canvi de la posada en llibertat de les menors, el Govern ha alliberat alguns sospitosos de Boko Haram que estaven detinguts, va explicar un portaveu presidencial.

tracking