SEGRE

GIRONA

El castell unflable estava mal lligat i no tenia permís municipal

L’unflable situat en un restaurant a Caldes de Malavella estava ancorat per dos dels sis punts de què disposava || Un dels nens ferits segueix en estat greu

Diversos operaris i bombers retiren el castell unflable del restaurant Mas Oller.

Diversos operaris i bombers retiren el castell unflable del restaurant Mas Oller.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El castell unflable que diumenge va sortir volant i va causar la mort d’una nena i ferides a uns altres sis menors al municipi de Caldes de Malavella estava mal ancorat i tampoc disposava de llicència municipal.

Segons van informar fonts properes al cas, el castell unflable estava homologat, però només estava ancorat a terra per dos dels sis ancoratges dels quals disposava. Malgrat això, es desconeix exactament què va ser el que va aixecar aquesta estructura, de 4 per 5 metres, uns 10 metres de terra i la va desplaçar uns 40 metres de distància, i s’avalua si hi podria tenir a veure un mal funcionament de les vàlvules o del motor que l’unflava.

El Sistema d’Emergències Mèdiques va informar que queda un nen, de 9 anys, ingressat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, en estat greu, però estable. Uns altres quatre, tres nenes i un nen d’entre 7 i 11 anys, estan ingressats a l’Hospital Josep Trueta en estat menys greu, dos dels quals ja estan a planta, mentre que una altra nena de 3 anys ja té l’alta mèdica.

Per la seua part, el propietari del restaurant Mas Oller de Caldes, on era l’atracció, va confirmar que no disposava de la llicència municipal per a l’unflable ja que, segons va dir, no era obligatori. Mentres, la direcció general d’Administració de Seguretat de la Generalitat va obrir un expedient informatiu al restaurant. A més, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va afirmar que si els responsables haguessin demanat l’autorització per a l’atracció s’hauria revisat abans de la concessió. El conselller també va demanar als negocis que tenen aquest tipus d’instal·lacions unflables que demanin l’autorització municipal.

Paral·lelament, l’Organització de Consumidors i Usuaris va advertir que els unflables mai s’han d’utilitzar amb vent de 15 quilòmetres per hora, ja que pot moure’ls. D’altra banda, unes 300 persones van guardar un minut de silenci a Caldes en solidaritat amb les víctimes. A més, l’ajuntament de Tordera, d’on era la nena que va morir, va decretar dos dies de dol.

tracking