SEGRE

El PP perd força mentre que el PSOE torna a ser segona força política

Segons el CIS, que situa Ciutadans com el partit que més puja dels quatre grans

Urnes en unes eleccions.

El PP perd força mentre que el PSOE torna a ser segona força políticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP ha perdut un punt i mig en estimació de vot fins el 31,5 per cent segons l’últim baròmetre del CIS, que reflecteix una pujada d’1,3 punts per al PSOE -19,9 per cent- que torna a ser segona força davant de la baixada de 2 punts de Unidos Podemos i les seues confluències (19,7 %) .

Segons aquesta enquesta, Ciutadans seria a més el partit que més puja dels quatre grans, ja que obté 2,5 punts més que en el sondeig anterior i es col·loca en el 14,9 per cent.

El treball de camp d’aquesta enquesta va tenir lloc entre l’1 i el 8 d’abril, coincidint amb la dimissió del president murcià Pedro Antonio Sánchez, però abans que esclatés el cas Lezo amb la detenció i ingrés a presó de l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González.

La preocupació per l’atur assoleix el nivell més baix des de finals del 2008

D’altra banda, la preocupació per l’atur ha assolit el baròmetre d’abril del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) el nivell més baix des del novembre del 2008, doncs és el principal problema per al 69,6 per cent dels espanyols i es col·loca per primera vegada en gairebé nou anys per sota del 70 per cent.

Com a segon problema per als espanyols es consolida la corrupció, ja que el citen el 42 per cent dels enquestats, és a dir, gairebé tres punts menys que al baròmetre anterior.

El CIS publicat avui es va efectuar entre l’1 i 8 d’abril i encara no s’havia conegut l’operació Lezo contra els possibles casos de corrupció al Canal d’Isabel II de Madrid.

tracking