SEGRE

CORRUPCIÓ CAS PUJOL

La defensa dels Pujol afirma que la nota de Ferrusola és un muntatge

El Govern es desmarca del cas || El ministre de Finances d’Andorra assegura que sembla evident que la dona de l’expresident va incórrer en frau fiscal

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol no va voler fer declaracions ahir.

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol no va voler fer declaracions ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de la família Pujol va qüestionar ahir davant del jutge la nota en la qual Marta Ferrusola s’identificava com a “mare superiora” per “traspassar missals”, a l’afirmar que és fruit d’una “fotocomposició” a l’aparèixer al costat d’una sol·licitud d’operacions a la Banca Reig d’Andorra.

Després que transcendís la nota en la qual Ferrusola suposadament ordenava traspassar dos milions de les antigues pessetes a un compte del seu fill, en una nota en clau en la qual s’identificava com a “mare superiora d’una congregació”, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol va guardar silenci, mentre que la seua esposa no va sortir de casa.

En un escrit, els advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo van alertar el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que investiga els Pujol que el document de la Banca Reig ja li va ser remès a través d’una comissió rogatòria, “sense la fotocomposició resultant” d’adjuntar la nota manuscrita de Marta Ferrusola. Els advocats dels Pujol proven de qüestionar l’origen del document bancari de sol·licitud d’operacions a compte, que inclou la menció manuscrita de Marta Ferrusola.

El document va ser aportat, segons fonts jurídiques, per Higini Cierco, que precisament va demanar al fiscal general de l’Estat, José de la Maza, que investigui si hi va haver un “complot” contra el BPA davant de la creença que ocultaven informació dels Pujol. En el seu escrit, els advocats dels Pujol adverteixen que els últims documents aportats a la investigació “causen perplexitat i hauran de ser valorats” i demanen al jutge la “seua tutela judicial efectiva en el marc del procediment amb totes les garanties” que reconeix la Constitució.

El ministre de Finances d’Andorra, Jordi Cinca, va considerar ahir que el presumpte frau fiscal de Marta Ferrusola “sembla que era una evidència”. “Pel que entenc, el que pretenia era que no se sabés que s’estava fent frau fiscal”, va afirmar, cosa a la qual va afegir que la pregunta és si els diners eren “de procedència il·lícita”.

Per la seua part, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va destacar ahir que el cas Pujol no té “res a veure” ni “cap vincle” amb l’actual Govern.

tracking