SEGRE

FRANÇA ELECCIONS

Manuel Valls vol presentar-se a les legislatives a les llistes de Macron

Dóna per mort el Partit Socialista gal i es vol sumar al del president electe || En Marxa descarta que hagi de tenir privilegis per entrar a l’entitat

Imatge d’arxiu d’Emmanuel Macron al costat de Manuel Valls al Palau de l’Elisi a París.

Imatge d’arxiu d’Emmanuel Macron al costat de Manuel Valls al Palau de l’Elisi a París.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre socialista francès Manuel Valls va anunciar aquest dimarts la seua candidatura a les eleccions legislatives del proper mes de juny amb la República en Marxa, nom amb el qual es va rebatejar per a aquests comicis el moviment polític del president electe, Emmanuel Macron. Manuel Valls ja va intentar guanyar l’Elisi sota les sigles del partit socialista però va fracassar en les primàries del partit.

“Seré candidat de la majoria presidencial”, va assegurar en una entrevista concedida la cadena gal·la RTL. “Vull inscriure’m en el moviment de la República en Marxa”, va afegir l’excap de Govern del president sortint, François Hollande. Valls va tenir Macron de ministre i va explicar que el seu canvi obeeix a l’“èxit” del president electe en els comicis presidencials i que el seu programa de govern coincideix amb el que ell va presentar a les primàries socialistes. “Crido tot el que es reconegui en el seu programa a implicar-se plenament”, va indicar el polític d’origen català.

No obstant, va reconèixer que en la seua decisió també va pesar el daltabaix electoral del Partit Socialista, el candidat del qual, Benoit Hamon, va quedar cinquè en la primera volta del 23 d’abril. A més, Valls ja va demanar el vot per a Macron en la primera volta dels comicis presidencials. “El Partit Socialista està mort, siguem clars, i ara és essencial garantir una majoria a Emmanuel Macron” perquè la divisió seria “fatal”, va esgrimir.

Per la seua part, un dels portaveus de Macron, Benjamin Griveaux, va explicar que, perquè l’exmandatari passi a formar part de la República en Marxa és necessari que ho sol·liciti formalment i obtingui el vistiplau de la comissió d’investidura. Per tant, va descartar que Valls hagi de tenir privilegis per entrar a l’organització. Mentrestant, des de les files del PS van criticar que Valls abandoni l’entitat quan passa un dels seus pitjors moments. Paral·lelament, la diputada Marion Maréchal-Le Pen, neboda de la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, va anunciar que no es presentarà a les eleccions del juny, segons ella per dedicar més temps a la família.

tracking