SEGRE

Un jutge investiga la delegada del Govern a Madrid per delicte societari

El jutjat també ha obert diligències contra Pablo González, germà de l’expresident de la Comunitat madrilenya

La delegad del Govern de la Comunitat de Madrid, Concepción Dancausa.

Un jutge investiga la delegada del Govern a Madrid per delicte societariEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Jutjat ha incoat diligències prèvies per investigar per delicte societari a 16 exmembres del Consell d’Administració de Mercamadrid, entre ells la delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, i Pablo González, germà de l’expresident de la Comunitat madrilenya, Ignacio González.

Es tracta d’una interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 15 de Madrid, que els dóna trasllat de la denúncia formulada contra ells per la Fiscalia i els adverteix que figuren com a investigats (imputats), i que a més ofereix accions als possibles perjudicats de Mercamadrid, informa el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Les diligències s’obren respecte a Concepción Dancausa, Pablo González -germà d’Ignacio González, a presó provisional per una altra causa de corrupció, el cas Lezo-, José Manuel Torrecilla Jiménez, María Jesús Prieto Jiménez, María Dolores Flores Cerdán, Manuel Beltrán Pedreira, José Antonio Crespo Albelda, Pablo del Amo Serrano, Silvia Llerena Muñoz.

Además, Marta Fernández-Pirla Martínez, José Enrique Núñez Guijarro, José Ignacio Ortega Chacón, Manuel Troitiño Pelaz, Fernando Gomar Sánchez, Juan María López Álvarez i José Domingo Rodríguez Losasa, tots els quals integraven el 2013 el Consell d’Administració de l’empresa pública, Mercamadrid.

En la seua denúncia la Fiscalia sol·licita al jutge que se’ls prengui declaració en qualitat d’investigats pels acords de transacció i contractes d’arrendament subscrits per Mercamadrid amb l’empresa Merca Ocio 22 S.L., que haurien suposat un "important perjudici patrimonial" per a la primera, "alhora que un enriquiment il·lícit per a Mercaocio".

Per a la Fiscalia, l’"enriquiment il·lícit" de Mercaocio obeeix que Mercamadrid va deixar d’ingressar 698.397,70 euros per cànons impagats, mentre va assumir l’obligació de pagar a l’esmentada empresa 592.208 euros més IVA des de l’1 d’octubre de 2013, quantitat que dos anys més tard va ascendir fins els 623.377 euros i l’obligatorietat de pagament de la qual abasta fins el 2032.

En total, fins a l'octubre de 2016, Mercaocio va rebre 2.255.349 euros "per obtenir l’ús de dos sales -de la seua propietat- que no destina a cap activitat i que, per tant, no li proporcionen cap benefici", segons la Fiscalia. L’Ajuntament de Madrid va portar a la Fiscalia el gener de 2016 l’informe amb les conclusions de la investigació que va realitzar per esbrinar si antics gestors de l’empresa municipal Mercamadrid van cometre delicte en firmar un acord extrajudicial "lesiu" que li va costar 623.000 euros a l’any.

A més de Dancausa i Pablo González, entre els investigats figuren l’exprimer tinent d’alcalde del Govern municipal d’Ana Botella, José Enrique Núñez; l’exdirector general i l’exvicepresidenta segona de Mercamadrid José Manuel Torreta i María Dolores Flores, respectivament.

tracking