SEGRE

FRANÇA

El partit de Macron frena Manuel Valls

Des d’En Marxa asseguren que l’exdirigent socialista no compleix a dia d’avui els criteris per formar part del moviment per a les eleccions legislatives

L’excandidat socialista a les presidencials, Benoît Hamon.

L’excandidat socialista a les presidencials, Benoît Hamon.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma política En Marxa va rebutjar aquest dimecres acceptar en el seu si l’exprimer ministre socialista Manuel Valls al considerar que “a dia d’avui” no compleix els “criteris” exigits per incorporar-se al moviment que va portar a l’Elisi Emmanuel Macron.

“Avui dia, no compleix els criteris d’acceptació en la seua sol·licitud d’investidura”, va assegurar, en declaracions a l’emissora de ràdio Europe 1, el president de la Comissió Nacional d’Investidures d’En Marxa, Jean-Paul Delevoye.

Delevoye va assegurar que el criteri que no compleix en l’actualitat Valls és “ser afiliat” d’En Marxa. “Els que volen inscriure’s han de respectar tots els criteris. Si no ho fan, no poden ser dins i, en aquest cas, nosaltres elegim un altre candidat”, va assenyalar el dirigent d’En Marxa.

Per la seua part, el Partit Socialista va iniciar els tràmits per excloure Valls de les seues files. Així ho va anunciar el primer secretari del partit, Jean-Christophe Cambadélis. “Està en curs un procediment”, va indicar en declaracions a Beur FM.

Paral·lelament, l’excandidat socialista a les presidencials, Benoît Hamon, va anunciar que l’1 de juliol, després de les eleccions legislatives de juny, crearà el seu propi moviment per “regenerar l’esquerra”, però que això no implica que hagi d’abandonar el partit. L’exministre d’Educació va aclarir que es tractarà d’un moviment “ampli”, més enllà dels partits.

D’altra banda, el líder del moviment esquerrà La França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, va anunciar que es presentarà com a candidat a les legislatives. Segons va confirmar Le Monde, ho farà per Marsella, una de les ciutats en les quals va quedar al capdavant en la primera volta de les presidencials.

tracking