SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Lleida s'uneix al clamor pel Corredor Mediterrani

Grup Borges i Nufri, presents en la reivindicació empresarial a Almeria || Petició “als que manen” de doble plataforma

Els presidents de Mercadona i Grupo Cosentino, al centre.

Els presidents de Mercadona i Grupo Cosentino, al centre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris de les zones d’influència del Corredor Mediterrani, amb presència lleidatana, es van donar cita aquest dimecres a Roquetas de Mar (Almeria) en un nou acte de pressió “als que manen” per exigir que aquesta infraestructura sigui una prioritat. El navilier i president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, va afirmar que al juny es veurà si la “voluntat política” que “sí que” existeix per a l’execució del Corredor Mediterrani “es tradueix en fets”, i va advertir que, fins que no existeixi compromís “dels que manen” perquè tingui “doble plataforma” per a passatgers i mercaderies, “no tindrem” aquesta infraestructura.

Boluda va intervenir davant de 306 empresaris de Catalunya, València, Múrcia i Andalusia en un nou acte que es va celebrar al Palau d’Exposicions i Congressos d’Aguadulce, a Roquetas de Mar, per fer visible una reivindicació “compartida” que va qualificar de “justa i racional” i, per tant, allunyada de “capricis i arbitri”.

L’empresariat reclama doble plataforma, per a passatgers i mercaderies, del Corredor Mediterrani

Entre els empresaris catalans es trobaven Josep Pont, president del Grup Borges, i el director de producció i comerç de Nufri, Ignasi Argilés. Entre els empresaris presents es trobava, com en ocasions anteriors, el president de Mercadona, Juan Roig.

El president d’AVE va indicar que, malgrat que les dates que s’han donat des del ministeri de Foment “són tardanes”, la reunió amb el seu titular, Íñigo de la Serna, al febrer “va confirmar que sí que hi ha voluntat política”. “Per les seues explicacions –va afegir– vam veure que hi començava a haver planificació i que hi ha un equip treballant, la qual cosa ja és un avenç.” No obstant, va cridar a “tenir clar” que la mesura d’habilitar un tercer carril és “necessària però provisional”, i que, per tant, fins que no existeixi doble plataforma, “no tindrem Corredor Mediterrani”. Finalment, va avançar que el proper 3 d’octubre tindrà lloc “un gran acte” a Madrid per culminar el roadshow que ha impulsat AVE en defensa del Corredor.

tracking