SEGRE

ESTATS UNITS

Trump defensa cessar el cap de l'FBI davant de les crítiques demòcrates

Nega haver-lo destituït per haver investigat sobre les suposades ingerències del Kremlin als comicis || Des del partit de Clinton ho comparen amb el Watergate

El ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, i el secretari d’Estat dels EUA, Rex Tillerson.

El ministre d’Exteriors rus, Serguei Lavrov, i el secretari d’Estat dels EUA, Rex Tillerson.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va defensar aquest dimecres la seua decisió d’acomiadar l’exdirector de l’FBI James Comey perquè “no estava fent un bon treball”, en resposta a les múltiples informacions que indiquen que el cessament estaria relacionat amb la suposada connivència de Rússia i la campanya del magnat novaiorquès per guanyar les eleccions presidencials del passat 8 de novembre.

“És molt simple: no estava fent un bon treball”, va assegurar en resposta a les preguntes de la premsa des del Despatx Oval durant la reunió que va mantenir amb l’exsecretari d’Estat Henry Kissinger, encara que es va negar a contestar si la destitució de Comey estava vinculada d’alguna manera a la ingerència electoral del Kremlin.

Trump es va limitar a aclarir que la destitució de Comey no va afectar “en absolut” la trobada que va mantenir ahir a la Casa Blanca amb el ministre d’Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov. Així mateix, el líder republicà Mitch McConnell va assegurar que investigar de nou els possibles vincles entre Trump i Rússia, després de l’acomiadament del director de l’FBI, pot “obstaculitzar” les que ja estan en marxa.

Tanmateix, des de les files demòcrates la decisió de Donald Trump fins i tot és comparada amb el Watergate (cas d’espionatge que va acabar amb la presidència de Richard Nixon). Fa uns dies Hillary Clinton havia culpat Comey que perdés les eleccions.

Per la seua part, Lavrov va reaccionar amb sarcasme al ser preguntat pel cessament de Comey: “Acomiadat? Fas broma!”, va assegurar abans de la seua reunió amb amb el secretari d’Estat nord-americà, Rex Tillerson. En la trobada entre els dos, van parlar de “reduir l’escalada de violència a Síria i garantir que l’assistència humanitària arribi a centenars de milers de civils a tot el país”, segons el departament d’Estat.

En la reunió entre Serguei Lavrov i Donald Trump a la Casa Blanca, el president nord-americà va posar èmfasi en la “necessitat” que els Estats Units i Rússia “treballin junts per posar fi al conflicte a Síria” i va subratllar que Moscou ha “de refrenar” el règim d’Al-Assad, l’Iran i els aliats de Teheran.

tracking