SEGRE

Corominas i Barrufet es neguen a respondre al TSJC invocant la seua inviolabilitat

La compareixença d’ambdós investigats ha estat molt breu

Corominas i Barrufet han estat acompanyats per autoritats del Govern i centenars de ciutadans.

Corominas i Barrufet es neguen a respondre al TSJC invocant la seua inviolabilitatANC.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident primer de la Taula del Parlament, Lluís Corominas, i la secretària quarta, la lleidatana Ramona Barrufet, ambdós de JxS, han invocat la seua inviolabilitat parlamentària per negar-se a respondre davant de la jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la votació proreferèndum.

Segons han informat fonts judicials, Corominas i Barrufet han comparegut aquest divendres com a investigats davant de la magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret, que els ha citat en la causa en la qual també hi ha imputada la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per permetre que el ple votés l’octubre passat dos resolucions de JxS i la CUP a favor del referèndum independentista.

La compareixença d’ambdós investigats ha estat molt breu, de no més de deu minuts, ja que únicament han respost a dos preguntes del seu advocat, Xavier Melero, una per mostrar el seu acord amb la tesi que va esgrimir Forcadell -en el sentit que no van desobeir al Tribunal Constitucional- i l’altra per afirmar que es negaven a declarar fins que es resolgui la seua petició d’arxiu de la causa apel·lant la seua inviolabilitat com a parlamentaris.

Corominas i Barrufet han arribat a l’edifici del TSJC a les 8.58 hores, dos minuts abans de l’hora fixada per al seu interrogatori, acompanyats per una comitiva que els ha acompanyat des del Parlament, en la qual figurava el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’expresident Artur Mas, així com diputats de JxS, entre altres.

El primer en comparèixer davant d’Alegret ha estat Corominas, que ha estat qui més s’ha estès davant de la magistrada, segons les fonts consultades, encara que únicament ha contestat al seu advocat per deixar patent que no declararia.

Corominas ha ratificat que estava d’acord amb la tesi esgrimida dilluns passat davant de la magistrada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera, Anna Simó, que van demanar al TSJC i al ministeri públic que emparés la seua "inviolabilitat" parlamentària i van negar que desobeïssin al Tribunal Constitucional en permetre que el ple votés l’octubre passat dos resolucions favorables al referèndum.

El vicepresident primer de la Mesa del Parlament s’ha remès en una breu intervenció a la tesi de Forcadell i Simó que els integrants d’aquest òrgan parlamentari van complir el seu deure en permetre la votació, ja que estan convençuts que no van desobeir el Constitucional.

Posteriorment, el seu advocat li ha preguntat si s’acollia al seu dret a no declarar, a l’espera que el TSJC resolgui definitivament la petició d’arxiu de la causa emparant-se en la seua inviolabilitat parlamentària, al que ha respost amb un "sí", segons les fonts.

Alegret ha intervingut llavors per recordar que les defenses havien apel·lat ja en els seus recursos al principi d’inviolabilitat -tesi en la van insistir en un escrit de petició d’arxiu remès divendres passat al TSJC- i que ella ja havia resolt que aquest no és el moment processal oportú per resoldre’ls.

Més escarida que Corominas ha estat Ramona Barrufet, natural de Juneda, que s’ha limitat a respondre amb un "sí" a les mateixes preguntes del seu advocat, pel que la compareixença d’ambdós en el TSJC s’ha prolongat en el seu conjunt en uns deu minuts, segons les fonts.

declaració de ramona barrufet

La causa judicial al TSJC arrenca d’una querella de la Fiscalia que acusava els membres de JxS a la Mesa del Parlament de prevaricació i desobediència al TC per permetre que es votessin ambdues resolucions, en un procediment que s’ha sumat al que l’alt tribunal català tenia ja obert arran d’una altra querella fiscal, en aquest cas contra Forcadell, per permetre la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent.

El TSJC ha citat també com a investigat en aquesta causa al representant de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) a la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, que compareixerà el proper 12 de juliol, malgrat que la querella de la Fiscalia no anava inicialment dirigida en contra seu.

Corominas i Barrufet han estat acompanyats per autoritats del Govern i centenars de ciutadans.

Corominas i Barrufet es neguen a respondre al TSJC invocant la seua inviolabilitatANC.cat

Corominas i Barrufet han estat acompanyats per autoritats del Govern i centenars de ciutadans.

Corominas i Barrufet es neguen a respondre al TSJC invocant la seua inviolabilitatANC.cat

tracking