SEGRE

ELECCIONS FRANÇA

El partit de Macron no admet Valls i deixa vacant la seua circumscripció

No presenten candidat a la zona d’Essonne

Imatge del secretari general d’En Marxa, Richard Ferrand.

Imatge del secretari general d’En Marxa, Richard Ferrand.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El moviment del president electe francès, Emmanuel Macron, va rebutjar aquest dijous l’oferta d’incorporació llançada per l’exprimer ministre Manuel Valls, perquè “no compleix els criteris”, però va optar per no presentar candidat propi a la seua circumscripció.

“No nomenarem l’interessat, però tampoc ens hi oposarem amb un candidat”, va explicar el secretari general d’En Marxa, Richard Ferrand. En aquest sentit, el partit de Macron renuncia per endavant a la circumscripció d’Essonne, entre altres raons per evitar “humiliar” Valls amb un rebuig frontal.

El partit del president electe segueix negociant alguns dels seus candidats a les eleccions legislatives

El futur de Valls era una de les grans incògnites de les llistes que va presentar En Marxa.

En total, més de mig miler d’aspirants intentaran aconseguir per a Macron la majoria parlamentària: 428 ja han estat presentats. La llista, de moment, és incompleta, ja que Ferrand no ha revelat la identitat de més de 140 candidats que encara segueixen “en negociacions”. “Hi ha diversos noms de republicans electes que volen participar en la dinàmica de la concertació”, va explicar.

Per la seua part, Manuel Valls va recolzar la decisió presa per l’organització de no presentar cap altra candidatura a la seua circumscripció i va reiterar el seu desig de formar part d’una “majoria presidencial forta, coherent i diversa” que s’ha de constituir després dels comicis parlamentaris.

Després de desmarcar-se del Partit Socialista i donar-lo per “mort”, Valls encara la nova cita com a “home lliure però fort”. Paral·lelament, el fundador del Front Nacional, Jean-Marie Le Pen, va assegurar que la sortida del partit de la seua neboda, Marion Maréchal Le Pen, podria passar-li factura en els comicis.

tracking