SEGRE

PANORAMA

Barrufet i Corominas no responen al Tribunal per ”evitar humiliar” el Parlament

Només van respondre les preguntes del seu advocat perquè consideren “innecessari” repetir el que ja va dir Forcadell || Nuet recorre la seua imputació al considerar que el jutge no pot investigar-lo

Ramona Barrufet, amb Mas, Munté, Forcadell i membres del PDeCAT de Lleida que li van donar suport.

Ramona Barrufet, amb Mas, Munté, Forcadell i membres del PDeCAT de Lleida que li van donar suport.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Parlament, Lluís Corominas, va explicar ahir que ell i la secretària quarta de la Mesa, la lleidatana Ramona Barrufet (tots dos del PDeCAT), van rebutjar respondre preguntes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), com a investigats, per “evitar al màxim la humiliació” a la Cambra. “Pot haver sorprès la breu durada de la nostra declaració. No volem sotmetre el Parlament a un interrogatori constant. No se’l pot jutjar per haver permès el debat. Volem evitar al màxim aquesta humiliació”, va afirmar en una declaració posterior davant de la premsa ja des de la Cambra. Així, en la seua compareixença al TSJC, els dos diputats es van limitar a respondre dos preguntes del seu advocat i van rebutjar contestar al tribunal, assegurant que comparteixen “íntegrament” la declaració i la defensa de la inviolabilitat parlamentària que ja va fer la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la seua declaració de dilluns passat.

Dels cinc membres de la Mesa investigats per haver permès el debat de diverses iniciatives sobiranistes, ja n’han declarat quatre, i Corominas va insistir en l’argument que van actuar bé, perquè, com a membres de la Mesa, no poden coartar cap debat. Va explicar que van seguir la mateixa línia d’actuació que Forcadell i Simó en les seues declaracions, amb la diferència que elles van relatar els fets i ells no han vist necessari repetir-ho, ja que les seues defenses estan coordinades.“No podem ser sotmesos a cap procediment jurisdiccional. No hi ha cap tribunal que tingui jurisdicció per jutjar el Parlament, i així ho lluitarem”, va defensar Corominas, que considera que aquest procediment judicial no s’hauria hagut d’obrir mai.

Preguntat per si es plantegen actuar contra la Fiscalia per no atendre al principi d’inviolabilitat dels parlamentaris, va replicar que no descarten cap tipus d’actuació.

D’altra banda, la defensa de Joan Josep Nuet (CSQP) va recórrer la seua imputació pels mateixos fets al·legant que la jutge del TSJC que instrueix el cas no té facultats per citar d’ofici un aforat.

Puigdemont i Forcadell es reuneixen amb els ‘verds europeus’La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va reunir ahir a la Cambra amb la copresidenta dels Verds/ALE al Parlament Europeu, Ska Keller, i altres diputats del grup, després de la trobada que també van mantenir amb ells el president del Govern, Carles Puigdemont, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, a la Generalitat. Els eurodiputats van aconsellar al Govern que demani consell a la Comissió de Venècia i que apliqui les recomanacions. Els van advertir també que el dret a decidir és només vàlid si es poden aplicar els resultats del referèndum.

tracking