SEGRE

PANORAMA

Els bisbes recolzen “les legítimes aspiracions del poble català”

Insten a fer “gestos valents” de diàleg sobre el futur de Catalunya

Imatge de la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Imatge de la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense.@GIECATALUNYA/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bisbes catalans van demanar ahir que “siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, perquè sigui estimada i valorada la seua singularitat nacional”. Ho van reclamar a través d’un comunicat difós ahir, després de la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, en el qual van assegurar que “és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos a favor del diàleg i la concòrdia”.

Els bisbes catalans recorden que el papa Francesc sempre insisteix que hi hagi “diàleg”

Sobre el procés sobiranista i els plantejaments de futur, es comprometen amb la recerca de la comunió i el respecte mutu, seguint aquestes paraules del papa: “Hi ha una paraula que no ens hem de cansar de repetir mai i, sobretot, de donar testimoni: diàleg.”

Els bisbes animen a trobar solucions justes i estables i afegeixen que el futur de la societat catalana està “íntimament vinculat a la seua capacitat per integrar la diversitat que la configura”.

Així mateix, demanen “als catòlics de totes les opcions polítiques que siguin instruments de pau i concòrdia en el si de la societat catalana, i que no deixin de pregar al bon Déu per una pau cristiana i perpètua del nostre poble”.

En aquest text, els religiosos també defensen que “el veritable progrés dels pobles exigeix també l’eradicació de la corrupció”, i han subratllat que “és absolutament prioritari i just” que es “combati” en “tots els àmbits públics del conjunt de l’Estat”.

El coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, va destacar la importància de la nota unitària firmada per tots els bisbes, que evidencia “el gran consens que el referèndum genera entre els diferents sectors i entitats de la societat catalana”.

“Per primera vegada, permet visualitzar la unitat de tots els bisbes catalans per donar la veu al poble en una qüestió tan important com és el futur polític de Catalunya”, va subratllar, i va ressaltar que l’Església catalana “destaqui la necessitat del diàleg”.

La patronal Cecot s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum? La patronal Cecot es va adherir ahir al Pacte Nacional pel Referèndum després d’una trobada a la seu de l’organisme, a Terrassa, del president de la patronal catalana, Antoni Abad, i el coordinador de la plataforma, Joan Ignasi Elena. Abad va justificar aquesta adhesió perquè els empresaris estan convençuts que junts prenen “les millors decisions”, i va definir aquesta iniciativa com “una eina estructural democràtica”. Va indicar que els empresaris miren al futur il·lusionats “en la mesura que en aquest s’introdueixin canvis de modernitat i que s’homologuin en termes d’internacionalitat”. Per la seua part, Elena va assegurar que en l’acte del pròxim dia 19 a Barcelona s’escenificarà “la transversalitat” per celebrar un referèndum i demostrarà la bona sintonia que hi ha entre una pluralitat extraordinària de gent.

tracking