SEGRE

CORRUPCIÓ

La Generalitat impedeix al Consorci del Palau acusar Convergència

Tensió entre PDeCAT i ERC, mentre que l’ajuntament de Barcelona reclama una nova reunió || L’Estat no va acudir a la trobada del comitè executiu de divendres

El conseller de Cultura, Santi Vila, atribueix la decisió als serveis jurídics de la Generalitat.

El conseller de Cultura, Santi Vila, atribueix la decisió als serveis jurídics de la Generalitat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va fer valer divendres la seua majoria en el Comitè Executiu del Consorci del Palau de la Música per evitar que els advocats de l’acusació canviessin el criteri i acusessin directament CDC d’haver cobrat 6,6 milions d’euros en comissions de Ferrovial a canvi d’adjudicacions d’obra pública. Els tres vots en contra del president, Carles Puigdemont, el conseller de Cultura, Santi Vila, i el secretari general de Cultura, Pau Villòria, units a l’absència dels dos representants del ministeri de Cultura, van pesar més que els dos vots de l’ajuntament de Barcelona, que promou un canvi en la línia de l’acusació del Palau.

El PDeCAT i ERC van discrepar ahir sobre el paper que ha de jugar la Generalitat davant de les peticions perquè el Consorci del Palau de la Música exerceixi l’acusació contra l’antiga Convergència, un pols que pot reproduir-se en la reunió avui del Govern.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar aquest dilluns per carta a Carles Puigdemont que convoqui per avui, amb caràcter d’urgència, una reunió extraordinària del patronat “per replantejar el posicionament del Consorci en el procediment judicial del cas Palau”. El tinent d’alcalde de Transparència de l’ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, va advertir, per la seua part, que “queden dos dies abans que s’acabi el tràmit de les conclusions definitives” en el judici del cas i que encara hi ha temps.

Tanmateix, Vila va atribuir als serveis jurídics de la Generalitat i no a una decisió política el vot en contra dels representants del Govern. “En aquests moments defensem esperar que hi hagi una sentència ferma, prevista previsiblement d’aquí a poques setmanes, i continuar actuant en conseqüència per eradicar aquestes males pràctiques”, va afegir. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va descartar que la Generalitat hagi d’acusar a CDC en el judici, ja que “és el cas Palau, no el cas Convergència”. El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, va negar que hagi estat una decisió del Govern perquè si fos així, va matisar, el seu partit tindria constància d’això “i no és el cas”: “A nosaltres no ens consta que s’hagi tractat”, va assegurar.

tracking