SEGRE

TECNOLOGIA

Els EUA sospiten que Corea del Nord està darrere de l'atac cibernètic global

Troben similituds amb altres atacs anteriors

Imatge del repartiment de la pel·lícula ‘Pirates del Carib 5’.

Imatge del repartiment de la pel·lícula ‘Pirates del Carib 5’.TWITTER/DISNEY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Funcionaris de la intel·ligència dels Estats Units i experts vinculats al sector privat sospiten que pirates informàtics de Corea del Nord estan darrere del ciberatac mundial llançat divendres passat i que ha afectat prop de 300.000 ordinadors, d’acord amb The New York Times.

Segons va assenyalar el rotatiu novaiorquès, alguns dels codis utilitzats en el ransomware WannaCry coincideixen amb els utilitzats en atacs informàtics nord-coreans passats, com el de l’any 2014 a la productora cinematogràfica Sony, encara que no es tracta d’una prova definitiva de la implicació de Pyongyang ja que pirates d’altres països podrien estar copiant aquest mètode.

Un grup de ‘hackers’ estan extorsionant Disney amb la filtració de la pel·lícula ‘Pirates del Carib 5’

Per la seua banda, l’empresa californiana de seguretat informàtica Symantec ha identificat en una versió de WannaCry el codi d’atacs al banc central de Bangla Desh l’any passat, a bancs polonesos a inicis d’any o a Sony Pictures Entertainment en retaliation (represàlia) per la pel·lícula The Interview, una sàtira del líder nord-coreà, Kim Jong-un.

Precisament aquest dimarts  es va saber que un grup de pirates informàtics ha aconseguit apoderar-se de la pròxima pel·lícula de Disney Pirates del Carib 5: La Revenja de Salazar. Els hackers demanen una enorme quantitat de diners als estudis i exigeixen, a més, que sigui ingressat en bitcoins. Disney, per la seua part, s’hi ha negat i actualment està treballant amb l’FBI.

No es tracta de la primera vegada que té lloc un fet així. Recentment la plataforma de streaming Netflix va ser víctima d’un fet similar quan van ser filtrats deu episodis de la sèrie Orange is the New Black. En aquest cas, Netflix, com també ha fet la productora de Walt Disney, es va negar a pagar als pirates.

tracking