SEGRE

TRANSPORTS

Munté acusa el Govern central de sabotejar el Prat

Denuncia que no ha pres cap mesura per posar fi a les cues || Enric Millo diu que no es tracta d’un cas únic

Imatge de llargues cues de gent a l’aeroport del Prat.

Imatge de llargues cues de gent a l’aeroport del Prat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Neus Munté, va acusar ahir el Govern central de “sabotatge premeditat” a l’aeroport del Prat per les cues als controls de passaport, i va criticar també el “silenci còmplice ” de l’ajuntament de Barcelona.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, Munté va avançar que convocaran a una reunió el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; la directora de l’Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano; els consellers de Territori, Empresa i Interior, Josep Rull, Jordi Baiget i Jordi Jané, respectivament, i agents econòmics.

El Govern català convocarà una reunió amb diferents responsables per afrontar la situació

Neus Munté va denunciar en aquest sentit un “sabotatge premeditat”, perquè en els últims dies l’Estat “no ha pres cap de les mesures necessàries per afavorir la mobilitat” i fer desaparèixer les cues a l’aeroport. Alhora, la consellera va afirmar que no entén el “silenci còmplice” de l’ajuntament de Barcelona. Per la seua part, el PDeCAT va sol·licitar la compareixença al Senat del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, perquè doni explicacions sobre les anomalies al Prat.

Així mateix, ERC, que tenia previst interrogar Mariano Rajoy sobre el referèndum, aprofitarà la sessió de control al Govern d’avui per preguntar al president si té “alguna cosa a dir” als milers de persones que han fet cues a l’aeròdrom barceloní. El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza va registrar una bateria de preguntes perquè l’Executiu central expliqui els motius del “reiterat caos” al Prat. A més, el tinent alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació de l’ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va exigir “urgència” a Millo, davant de les llargues cues. Paral·lelament, el delegat del Govern espanyol a Catalunya va assegurar en una entrevista a Ràdio 4 que l’aeròdrom barceloní pateix “un gran increment de passatgers” i que “no és l’únic aeroport amb cues”.

tracking