SEGRE

PANORAMA

El fiscal rebaixa la petició de pena a Millet i Montull per assenyalar CDC

Inicialment afrontaven penes de 27 anys, ara de catorze || També es redueix la petició de condemna a Gemma Montull i s’augmenta la de Daniel Osàcar

L'exdirector administratiu del Palau, Jordi Montull.

Millet i Montull van desviar 2,5 milions a obres particulars, segons els pèritsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va rebaixar aquest dimecres substancialment la pena que sol·licita per als exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet, Jordi Montull i la filla d’aquest Gemma, a l’aplicar-los atenuants per haver incriminat CDC, alhora que va elevar a vuit anys la que demana per a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar.

A les conclusions definitives, el fiscal va reduir les penes dels principals acusats de la institució cultural, al reconèixer-los els atenuants de disminució del dany i de confessió, per haver admès en les declaracions davant del tribunal que el Palau va fer arribar a CDC comissions del 4% de la constructora Ferrovial, a canvi de l’adjudicació d’obra pública.

El ministeri públic eleva també en mig any la pena per als exdirectius Buenaventura i Elizaga

D’aquesta manera, Millet i Montull, que inicialment afrontaven penes de 27 anys i mig de presó, van veure aquest dimecres com el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez Ulled reduïa la petició de condemna a catorze anys i nou mesos i a deu anys i deu mesos, respectivament. Per a Gemma Montull, exdirectora del Palau, que afrontava 26 anys de presó, el ministeri públic en sol·licita ara tres, un dels quals substituïble per multa, cosa que li permetrà eludir l’ingrés a la presó, tal com havia pactat amb la Fiscalia la seua defensa, la primera a buscar un pacte a canvi d’incriminar CDC, al qual després es van afegir Millet i el seu pare. Tan elevada reducció de la condemna per a Gemma Montull va ser possible per haver-se rebaixat la seua participació en la trama al paper de còmplice i retirar-l’hi l’acusació per delictes de defraudació tributària, a banda de beneficiar-se dels atenuants de confessió i disminució del dany. De fet, a l’escrit de qualificació definitiu, el fiscal ressalta que Gemma Montull va reconèixer “amb summe detall la realitat dels fets criminals que se li atribueixen”, la qual cosa va facilitar “la comprensió” de les proves incorporades en la causa. Al contrari, el ministeri públic va optar per elevar la petició de condemna en mig any als exdirectius de la constructora Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, que ara s’exposen a cinc anys, així com a Daniel Osàcar, que afronta vuit anys de presó pel seu suposat paper clau en el cobrament de les comissions. Els tres van negar la presumpta trama de pagament de comissions perquè el Govern adjudiqués a la constructora obres públiques, la línia 9 del metro. Com a l’escrit inicial d’acusació, Fiscalia reclama 6,6 milions d’euros a CDC, responsable civil a títol lucratiu, per la qual cosa té embargades quinze de les seues seus.

El jutge del 3% demana investigar l’exconseller Gordó El jutge que investiga el cas 3%, de suposat finançament il·legal de CDC, va demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investigui l’exconseller de Justícia i ara diputat de JxSí al Parlament, Germà Gordó. S’investiga també els extresorers de CDC Daniel Osàcar i Andreu Viloca, a més de diversos empresaris.

tracking