SEGRE

TRANSPORTS

Instal·laran 40 màquines de validar passaports al Prat

Per les llargues cues a l’aeroport || Mariano Rajoy menysprea el problema i el compara amb la vaga del Metro de Barcelona

El col·lapse de passatgers ahir a l’aeroport del Prat.

El col·lapse de passatgers ahir a l’aeroport del Prat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va anunciar aquest dimecres que l’Executiu central té previst instal·lar quaranta equips informàtics per al control automàtic dels passaports a l’aeroport del Prat abans del començament de l’estiu i també preveu augmentar el nombre d’agents de policia desplaçats. L’anunci va tenir lloc després d’una reunió amb el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i responsables policials i de l’aeroport. L’anunci es produeix després del caos i les queixes del Govern per les cues en el control de passaports que col·lapsen l’aeroport. El número dos del ministeri de l’Interior calcula que al juny es recuperarà la normalitat a les cues.

A mesura que es vagin instal·lant aquests verificadors també s’incrementaran els agents de Policia Nacional, amb la qual cosa entre quaranta i cinquanta es posaran a disposició dels responsables del Prat, i s’afegiran als vint ja anunciats.

Josep Rull reclama crear una comissió per realitzar un seguiment de les cues a l’aeròdrom

Paral·lelament, la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona van convocar AENA i l’Administració General de l’Estat a una comissió setmanal de seguiment per avaluar la crisi. El conseller de Territori, Josep Rull, va apuntar que la comissió “monitoritzarà i realitzarà un diagnòstic compartit de la crisi”. Rull va realitzar aquesta petició després de reunir-se, entre d’altres, amb el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, i el segon tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. A l’acte també van estar convidats Enric Millo i la directora de l’Aeroport del Prat, Sonia Corrochano, però no van assistir-hi. Rull va qualificar la seua absència com una “falta de respecte als ciutadans”.

D’altra banda, el president del govern, Mariano Rajoy, en la sessió de control del Congrés, va assegurar que ja està prenent mesures davant de la situació al Prat. Davant de la queixa del portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, va menysprear el caos a l’aeroport i el va comparar amb els problemes generats per la vaga del Metro de Barcelona. Va obviar que és l’ajuntament el que s’encarrega de la gestió d’aquesta infraestructura.

tracking