SEGRE

CORRUPCIÓ

El PP va pagar amb diners de cursos de formació la campanya del 2008

Segons un informe de l’UCO sobre el finançament del partit a Madrid || Mariano Rajoy demana declarar per videoconferència el 26 o 27 de juliol al judici de Gürtel

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP de Madrid hauria subvencionat part de les despeses relatives a la campanya de les generals del 2008 –en les quals va ser cap de llista el president del Govern, Mariano Rajoy– com la publicitat exterior, banderoles, tríptics i fins i tot el teleapuntador, amb subvencions públiques concedides per la Comunitat de Madrid a la Fundació Fundescam, segons apunta la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en un informe en el sumari de la trama Púnica.

L’institut armat apunta que el PP madrileny hauria pogut facturar operacions fictícies amb la fundació de la Comunitat de Madrid Fundescam “com la celebració de cursos que no s’haurien realitzat” i l’import de les quals aniria realment destinat a les “despeses electorals de les eleccions de l’any 2008”.

Granados demanarà al jutge del ‘cas Púnica’ una reducció de la fiança imposada de 400.000 euros

Unes despeses que, segueix l’UCO, acabarien sent abonades a través d’una subvenció pública de 200.620 euros a Fundescam el 18 de novembre de 2008, al cap d’uns mesos de la celebració dels comicis. Va ser en concret Ignacio González, empresonat pel cas Lezo, que, com a vicepresident primer de la regió, va aprovar la concessió d’aquesta subvenció.

Així mateix, l’UCO sospita que l’ajuntament de Pozuelo en el període comprès entre els anys 2006 i 2014 va oferir un tracte “preferencial” a tres societats en l’adjudicació de contractes menors i que hi va poder haver un “fraccionament fraudulent” per fer-ho.

D’altra banda, l’advocat de Francisco Granados, Carlos García de Ceca, demanarà una reducció de la fiança de 400.000 euros que el jutge Eloy Velasco va imposar al seu client perquè pugui sortir de la presó –on es troba des de l’octubre del 2014– malgrat que espera que pugui reunir aquesta quantitat de diners per recuperar la llibertat. Per la seua banda, Mariano Rajoy ha demanat declarar per videoconferència com a testimoni en la vista oral del cas Gürtel el dia 26 o el 27 de juliol.

Els populars neguen “foc amic” contra Cristina Cifuentes Diversos dirigents i diputats populars van sortir aquest dijous en defensa de Cristina Cifuentes i van rebutjar que hi hagi gent del PP darrere de la filtració de l’informe de la Guàrdia Civil, que veu indicis de delictes de corrupció en la presidenta madrilenya.D’aquesta forma, van respondre a les afirmacions de Cifuentes, que va assegurar que no creia en les casualitats i va eludir respondre si pensava que es devia a “foc amic” la difusió de l’informe de la Guàrdia Civil. Rafael Hernando va anar més enllà i va apuntar a Ciutadans.

tracking