SEGRE

L'Audiència reobre la causa contra l'alcaldessa de Berga per penjar l'estelada

Montse Venturós

L'Audiència reobre la causa contra l'alcaldessa de Berga per penjar l'esteladaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Barcelona ha reobert la causa contra l’alcaldessa de Berga (Barcelona), Montse Venturós (CUP), arxivada al març per un jutjat d’aquesta ciutat, per negar-se a retirar la bandera estelada que penjava a l’edifici consistorial en períodes electorals.

La CUP ha informat que la secció setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha atès la petició de la Fiscalia i ha revocat l’arxivament de la causa dictat a començaments de març pel jutjat d’instrucció número 1 de Berga, que va entendre que penjar l’estelada a la façana de l’ajuntament no s’ha d’entendre com un acte de propaganda electoral.

En un comunicat, el diputat de la CUP Bernat Salellas, que és també l’advocat de Venturós, afirma que la reobertura de la causa "demostra de nou la profunda politització de la justícia espanyola". En la seua opinió, "el dret i les instàncies judicials són el principal ariet contra el moviment independentista i la voluntat democràtica d’aquest poble". "Els jutges que opten per no implicar-se en el conflicte polític i entenen que el dret penal no està cridat a corregir les conductes polítiques són reprovats i corregit pels seus superiors, els jutges de l’Audiència Provincial, que són més complaents amb el poder polític de torn", afirma l’advocat de l’alcaldessa de Berga.

L’alcaldessa de Berga, que es va negar dos vegades a acudir a declarar al jutjat i va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra el passat 4 de novembre per ordre del jutge perquè comparegués davant de la justícia, estava acusada de dos delictes electorals per negar-se a retirar l’estelada que penjava en el seu consistori durant les jornades electorals del 27 de setembre de 2015 i de 20 de desembre del mateix any.

La Junta Electoral va requerir l’Ajuntament de Berga que retirés la bandera de la façana del seu edifici, però en negar-se el consistori van ser els Mossos d’Esquadra els que van acabar traient l’estelada del balcó, sense que l’alcaldessa s’hi oposés. La CUP ha anunciat que té previst convocar els propers dies manifestacions de suport a l’alcaldessa.

tracking