SEGRE

EUA SUCCESSOS

Un mort i dinou ferits en un atropellament a Times Square de Nova York

La policia descarta un atemptat terrorista

Imatge del vehicle sinistrat en ple Times Square de Nova York.

Imatge del vehicle sinistrat en ple Times Square de Nova York.GARY HE/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys una persona va morir i dinou van resultar ferides ahir a Times Square al ser atropellades per un automòbil que va entrar a aquesta plaça de Nova York a gran velocitat i que possiblement es va deure al fet que el conductor del vehicle estava sota els efectes de l’alcohol, segons fonts policials. Un dels testimonis va dir que el vehicle va irrompre a la plaça a gran velocitat des del costat sud de la ciutat i va atropellar diverses persones abans de xocar contra un piló.

Segons van assenyalar fonts policials, el conductor del vehicle, que no va ser identificat, va ser detingut. Cadenes locals de televisió van informar que, segons fonts de la Policia de Nova York, el conductor és veí del districte del Bronx i va intentar escapar-se del lloc quan va tenir lloc l’accident.

El temor a un atemptat jihadista va recórrer Nova York pels antecedents de Londres, Berlín i Niça

Pel que sembla, el permís de conduir del presumpte responsable de l’atropellament, de 26 anys, havia caducat, i anteriorment ja havia estat detingut per conduir sota els efectes de l’alcohol.

Després de l’atropellament, l’arrestat va ser sotmès a anàlisi per confirmar si conduïa embriagat.

Les autoritats policials van descartar d’aquesta manera la possibilitat d’un atemptat i van insistir que es va tractar d’un fet aïllat, que està sent tractat com un accident de trànsit. Aquest succés va desfermar la por que pogués tractar-se d’un atemptat terrorista tenint en compte els antecedents recents d’atacs amb vehicles al Regne Unit, Alemanya i França.

A la zona, una de les més turístiques de Nova York, es va desplegar un ampli dispositiu de seguretat, ja que l’incident s’emmarca en l’estat d’alerta existent als Estats Units davant de la possible comissió d’atemptats jihadistes.

tracking