SEGRE

PARTITS PRIMÀRIES SOCIALISTES

Díaz i Sánchez només coincideixen que la unitat tornarà al PSOE

Celebren sengles actes multitudinaris a Sevilla en un repte davant de les primàries de demà || Patxi López insta a “parar les màquines de guerra i l’odi”

Susana Díaz i Alfonso Guerra, ahir a Sevilla.

Susana Díaz i Alfonso Guerra, ahir a Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata a la Secretaria General del PSOE i presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, va garantir ahir que si guanya les primàries, la unitat arribarà al partit i exigirà que sigui respectat, i es recuperarà la “moral de victòria” per tornar a arribar al Govern d’Espanya perquè els ciutadans ho estan esperant.

Quan falten 48 hores perquè se celebrin les primàries del PSOE, Susana Díaz va intervenir en un multitudinari míting al Muelle de las Delicias a Sevilla, la seua ciutat natal, que es considera el gran acte de tancament de campanya, encara que avui dissabte serà a Trujillo, a la província de Càceres. Va estar acompanyada per l’exvicepresident del Govern Alfonso Guerra, per diversos membres del seu Executiu i per dirigents del PSOE andalús.

Els tres candidats denuncien “ingerències” de Podem amb la moció de censura

Tant el PP com l’oposició titllen la moció de “propagandística” i “teatral”

Mentre que Susana Díaz va escollir el Muelle de las Delicias per a aquest míting, el seu principal contrincant a les primàries i exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també va aterrar ahir a Sevilla per intervenir en un acte al Muelle de la Sal, tots dos a la mateixa riba del Guadalquivir i a la mateixa hora, separats per aproximadament dos quilòmetres. Segons l’organització, l’acte de Susana Díaz va congregar unes 5.000 persones.

“Vull ser secretària general del PSOE perquè el PSOE és el millor que li ha passat a aquest país”, va dir Susana Díaz, que va indicar que no vol ser secretària general d’un PSOE que imiti altres partits o s’acomplexi, sinó que sigui “100 per 100 PSOE”. “Ningú ens dividirà”, va sentenciar. Per la seua banda, Sánchez va garantir davant de 2.000 militants que si guanya hi haurà unitat i que tots els militants es reconeixeran en el nou partit, alhora que ha apel·lat al socialisme andalús, “al PSOE d’Andalusia de sempre” i a la seua responsabilitat històrica per “liderar el canvi”.

Va assegurar que dilluns, sigui quin sigui el resultat de les primàries, tindrà “lleialtat” amb el resultat, amb el mandat de les urnes i amb els afiliats, i ha defensat que si guanya ell serà el secretari general dels 200.000 afiliats i hi haurà unitat.

Al seu torn, el tercer candidat, Patxi López, va fer una crida a la militància per frenar “les màquines de guerra, l’insult i l’odi” dels altres dos rivals.

madrid

Units Podem va registrar ahir al Congrés la moció de censura contra Mariano Rajoy i, segons va dir la portaveu del grup parlamentari, Irene Montero, l’objectiu és “llançar un missatge molt clar que hi ha una alternativa seriosa, ferma i contundent al Partit Popular”. “És l’alternativa d’un país nou que no tolera més les pràctiques corruptes de saqueig del públic del Partit Popular. Ja n’hi ha prou de corrupció, d’acarnissament i de no-entesa de la realitat plurinacional del país”, va emfatitzar.

Com a alternativa a Rajoy, proposen el seu propi líder, Pablo Iglesias. Tant el PP com els altres partits de l’oposició van considerar la moció com a “propagandística”, i la van titllar de “teatre”.

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, va acusar el líder de Podem d’actuar “com la madrastra de Blancaneu” a l’oferir als socialistes una “poma enverinada” com la moció de censura, per interferir així en el procés de primàries del seu partit. La formació morada, per la seua banda, va advertir els socialistes que, si es presenta una moció per treure el Partit Popular de les institucions, les formacions que votin no estaran sostenint el “Govern corrupte de Rajoy”.

D’altra banda, el consell ciutadà estatal de Podem, el màxim òrgan de direcció entre Congrés, es reuneix avui dissabte per debatre sobre l’esmentada moció.

Al seu torn, el secretari general de Podem a Madrid, Ramón Espinar, va indicar que aquest dilluns que ve registraran en l’Assemblea de Madrid la moció de censura a la presidenta regional, Cristina Cifuentes.

Susana Díaz i Alfonso Guerra, ahir a Sevilla.

Susana Díaz i Alfonso Guerra, ahir a Sevilla.EFE

Susana Díaz i Alfonso Guerra, ahir a Sevilla.

Susana Díaz i Alfonso Guerra, ahir a Sevilla.EFE

tracking