SEGRE

ASSASSINAT GUÀRDIA URBANA

Les claus del crim de Foix

Les filles de la Rosa van veure la seua mare tacada de sang i ho van explicar a la parella del seu pare, que ho va comunicar a la policia || La policia estudia la hipòtesi que l’urbà assassinat esbrinés que la Rosa li era infidel amb un company implicat en la mort d’un manter a Montjuïc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Segons aquesta hipòtesi, el Pedro es va assabentar de la seua relació sentimental secreta, i els dos acusats van decidir conjuntament desfer-se del cadàver de la víctima. Suposadament volien evitar que reobrís un dels incidents més polèmics esdevinguts en aquest cos policial. Els fets es remunten al 2014 quan la Rosa i l’Alberto van coincidir a la Unitat de Suport Diürn (USD) de la Guàrdia Urbana. Tots dos estaven sota les ordres del cap Juan José Leal, expedientat per lluir una canellera amb la bandera espanyola en una manifestació de legionaris mentre estava de servei. En un dels dies en què van treballar junts, un manter que treballava a Montjuïc va perdre la vida quan tots dos el perseguien.

Segons va publicar l’Ara, la Rosa i l’Alberto van declarar que el manter els va treure una navalla i va ferir superficialment la Rosa. Al provar de calmar-lo, l’home va saltar d’esquena per un terraplè i es va ferir de gravetat. Més tard, va morir a l’hospital a causa de les ferides. Els Mossos estudien la possibilitat que la víctima amenacés la Rosa i l’Alberto de revelar el que podria haver succeït realment amb el manter, i que aquest fos el motiu pel qual van decidir assassinar-lo.

Rosa i Alberto, exparella, s’acusen l’un a l’altre per l’assassinat de Pedro, l’actual parella de Rosa

Els dos acusats, que es troben en presons separades, s’incriminen mútuament. Ella assegura que ell va aparèixer enfurismat al domicili que ella compartia amb les seues dos filles i amb Pedro. Li va demanar que s’emportés les nenes al pis de dalt i després va assassinar el Pedro i li va demanar ajuda per desfer-se del cos. Ella, coaccionada, va acceptar. Aquesta versió és contrària al que va declarar en primera instància i que va ser desmentida per la geolocalització del telèfon mòbil. Primerament va assegurar que el Pedro havia desaparegut per una discussió de parella. En canvi, la versió d’Alberto és que ella, després de matar el Pedro, li va demanar ajuda per desfer-se del cadàver. Però en els últims dies, va aparèixer una testimoni que podria ser clau per aclarir els fets. Es tracta de l’actual parella del pare de les filles de la Rosa. Va ser citada a declarar com a testimoni abans d’iniciar la compareixença dels arrestats al jutjat de Vilanova i la Geltrú. Davant del jutge, va declarar que les nenes li van explicar que el dia del crim, la seua mare va pujar al pis de dalt del domicili, en el qual elles es trobaven, tacada de sang. Va relatar que les petites van assegurar que van sentir sorolls al pis de baix i van veure algú que no era el Pedro. Amb aquest testimoni, es van delimitar certs elements importants per a la investigació En primer lloc va situar l’escena del crim a la casa de la Rosa. Els investigadors se centren en el lloc per buscar proves malgrat que fins a la data no han trobat indicis de rellevància i el que va passar en realitat segueix sent un misteri.

El cas del manter i el de l’assassinat de Foix no són els únics en els quals la Rosa ha estat implicada. Va ser present quan el Pedro va agredir un motorista, fet pel qual estava suspès. Però el més sonat va tenir lloc el 2008 quan la Rosa va acabar la seua relació sentimental amb un altre d’urbà. Al trencar, es va difondre un vídeo sexual de la Rosa amb aquest home. La Rosa ho va denunciar i un dels testimonis del cas va ser el cap Leal, superior de la Rosa en el cas del manter. El judici per aquest cas, que s’havia de celebrar dilluns passat, es va ajornar fins al 26 d’octubre a petició de l’advocat de la Rosa, a causa de l’estat emocional d’aquesta pel crim de Foix.

tracking