SEGRE

ECONOMIA

Brussel·les insta Espanya a revisar la despesa pública i més contractes fixos

Assenyala la seua preocupació per la temporalitat laboral, l’atur i la corrupció || De Guindos considera “assumibles” les recomanacions econòmiques de la Comissió

El vicepresident per a l’euro, Valdis Dombrovskis, i els comissaris Marianne Thyssen i P. Moscovici.

El vicepresident per a l’euro, Valdis Dombrovskis, i els comissaris Marianne Thyssen i P. Moscovici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) va demanar aquest dilluns a Espanya més coordinació entre els serveis d’ocupació, els serveis socials i les empreses per respondre a les necessitats d’aturats i empresaris i mesures per promoure la contractació indefinida. Brussel·les va publicar aquest dilluns les recomanacions econòmiques per països de cara als pròxims dotze a divuit mesos, que alerten de la falta d’un pla general a Espanya per combatre la segmentació en el mercat laboral i recorden que té un dels percentatges d’ocupació temporal més grans a tota la Unió Europea.

Recomanen accions per abordar les “persistents disparitats” regionals en les condicions per poder disfrutar d’uns ingressos mínims garantits i per millorar l’ajuda a les famílies, inclosos els accessos a cures infantils de qualitat.

Brussel·les insisteix que Espanya desenvolupi mesures per promoure la contractació indefinida

En primer lloc, l’Executiu comunitari suggereix a Espanya que garanteixi el compliment de les seues obligacions en relació amb el procediment de dèficit excessiu, incloses les mesures per reforçar el marc fiscal i el de licitacions públiques. “Espanya encara no té un marc polític clar i consistent de contractació pública que asseguri el compliment legal”, així com la competència i l’eficiència econòmica, diu la CE, que recorda que el Govern espanyol ha aplicat mesures aquest any que haurien de millorar el sistema de supervisió en aquest àmbit i que estan pendents de l’aprovació del Parlament.

També esmenta la necessitat de portar a terme una revisió completa de la despesa per identificar possibles àrees on millorar l’eficiència. Recomana així mateix a Espanya abordar les disparitats regionals existents en els resultats educatius, en particular, mitjançant el reforç de la formació dels ensenyants i a través del suport individual als estudiants. Finalment, demana a les autoritats espanyoles que garanteixin una inversió “adequada i sostenible” en la investigació i innovació, i que reforcin la governança a tots els nivells.També suggereix a Espanya que garanteixi l’aplicació completa i a temps de la llei sobre la unitat de mercat.

Rivera retreu a Rajoy que li reclamés no “donar la llauna” amb mesures anticorrupció com les que recomana la UE

Brussel·les fa un toc d’atenció a Espanya per la corrupció i indica que, malgrat els “progressos” per combatre aquest problema, i en particular les investigacions sobre casos a nivell local i regional, no s’han desenvolupat “estratègies preventives a mida per mitigar els riscos de corrupció”.Tampoc existeix una estratègia preventiva compartida en els diferents nivells governamentals, afegeix.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va retreure al president del Govern, Mariano Rajoy, que recentment li demanés que deixés de “donar la llauna” amb mesures contra la corrupció com les que Brussel·les recomana ara per a Espanya. El ministre d’Economia, Luis de Guindos considera “assumibles” les recomanacions econòmiques.

tracking