SEGRE

Un atemptat en un concert a Manchester causa almenys 22 morts

Una dona assentada al carrer al costat del Manchester Arena.

Un atemptat en un concert a Manchester causa 19 morts i 59 feritsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 22 persones han mort i 59 han resultat ferides en una explosió registrada al costat de l’estadi Manchester Arena, al nord d’Anglaterra, on acabava dilluns a la nit un concert de la cantant Ariana Grande, a menys de tres setmanes de les eleccions generals del Regne Unit. L’incident, que es va produir cap a les 21,30 hores GMT davant l’entrada del recinte on es congregaven unes 21.000 persones, ha estat qualificat per la primera ministra britànica, Theresa May, com un "atroç atac terrorista".

May presidirà una reunió del comitè d’emergències Cobra aquest dimarts al matí, sobre les 08.00 GMT, per abordar el succés amb membres del Govern i alts càrrecs de les forces de seguretat i intel·ligència. La líder del Partit Conservador va anunciar a més que suspendrà els pròxims actes de la campanya per als comicis generals avançats al 8 de juny.

Després de notificar-se dos explosions consecutives, els serveis d’emergència, juntament amb nombroses ambulàncies, es van desplaçar als voltants de l’estadi, en el qual s’havien esgotat totes les entrades per escoltar la cantant nord-americana. "Trencada. Des del fons del meu cor, ho sento molt. No tinc paraules", va afirmar l’estrella del pop en un missatge de Twitter.

Els serveis de trens van ser suspesos a l’estació Victòria de Manchester, que és al costat de l’estadi, i totes les línies es van tallar després del succés.

Els testimonis que assistien al concert van descriure als mitjans locals escenes de pànic després d’escoltar una "enorme explosió" i a la xarxa es van penjar vídeos que mostraven a la gent cridant i fugint, i alguns cossos tombats a terra. "Tothom estava cridant i corrent, el terra era atapeït d’abrics i telèfons mòbils. La gent simplement ho llançava tot", va relatar a la BBC Robert Tempkin, de 22 anys. La policia va confirmar, per la seua part, que estava dedicant "amplis recursos" a l’incident, entre ells artificiers i experts en atacs terroristes.

Un portaveu de l’estadi Manchester Arena va afirmar que l’explosió es va produir "fora del recinte", a l’"espai públic" quan "la gent estava abandonant l’espectacle". La policia britànica va dur a terme posteriorment una "explosió controlada" als voltants del Manchester Sorra, en detectar-se un objecte sospitós, però finalment es va constatar que no es tractava de material explosiu.

La detonació es va produir als jardins de Cathedral Gardens, davant l’estació de tren de Victòria i el recinte esportiu. "Els agents que van dur a terme l’explosió controlada per precaució a Cathedral Gardens confirmen que era roba abandonada", va afirmar un portaveu de la policia britànica minuts després.

Les declaracions dels polítics no es van fer esperar, la primera ministra britànica va condemnar l’"atroç atac terrorista" i va expressar la seua solidaritat amb les víctimes i les famílies dels afectats. "Estem treballant per establir tots els detalls" de l’ocorregut, va dir May en un comunicat, mentre que el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va enviar així mateix les seues condolences a les víctimes.

"Terrible incident a Manchester. Els meus pensaments estan amb tots aquells afectats i amb els nostres magnífics serveis d’emergències", va afirmar a Twitter el dirigent de l’oposició.

El líder del Partit Liberaldemòcrata, Tim Farron, va condemnar per la seua part l’"horrible" atac contra "nens i joves que simplement estaven gaudint d’un concert". També la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, censura el "terrible" sinistre i es va solidaritzar amb les víctimes. "Notícies esquinçadores des de Manchester. Els meus pensaments estan amb aquells que han perdut éssers estimats o que han resultat ferits en aquest atac tan terrible", va afirmar Sturgeon.

Particulars i hotels ofereixen a Manchester, a través d’internet, habitacions als assistents al concert d’Ariana Grande.

A Twitter, l’etiqueta "RoomForManchester" ("Habitació per a Manchester") s’ha convertit en un dels temes més comentats a la popular xarxa social, en la qual milers d’usuaris han publicat els seus anuncis d’ajuda.

A més, molts taxistes de la ciutat s’han atansat als voltants del recinte per oferir viatges gratis als assistents.

tracking