SEGRE

CORRUPCIÓ

Germà Gordó nega haver comès il·legalitats per finançar CDC

La CUP presenta una querella pel ‘cas 3%’

Gordó i el president de la comissió d’Afers Institucionals.

Gordó i el president de la comissió d’Afers Institucionals.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Justícia de de la Generalitat, Germà Godó, va negar rotundament aquest dimecres al Parlament haver comès cap irregularitat a CDC o en el si del Govern per finançar irregularment el partit. Al ser preguntat per l’oposició sobre les informacions que el vinculen al cas del 3%, va defensar la tasca dels dos últims extresorers de CDC, Daniel Osàcar i Andreu Viloca, al·legant que són “professionals magnífics i de conducta irreprotxable”, encara que va matisar que Viloca va ser tresorer quan ell ja no era gerent del partit i que Osàcar “no depenia” d’ell.

Gordó reconeix reunions amb empresaris però nega que fossin per finançar el partit

L’ara diputat de JxSí va negar que les reunions que va mantenir amb empresaris sent secretari del Govern estiguessin relacionades amb el suposat finançament il·legal de l’antiga Convergècia. “Esclar que m’he reunit amb empresaris. Només faltaria. I amb sindicats, entitats culturals, col·legis professionals... Amb tots els que m’ho demanaven”, va explicar al comparèixer en la comissió d’Afers Institucionals del Parlament sobre les relacions amb suposats casos de corrupció que afecten CDC. Gordó va assegurar que en aquestes reunions ningú li va demanar res “en contra de l’ordenació jurídica”, que ell es limitava a escoltar els problemes que li plantejaven i va dir que, a més, aquestes trobades no eren la seua prioritat.

D’altra banda, la CUP va presentar aquest dimecres una querella contra els càrrecs de Convergència imputats en el cas del 3% per exercir l’acusació popular en la causa i no descarta ampliar-la a l’exconseller Germà Gordó, en el cas que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideixi investigar-lo. La CUP els acusa de finançament irregular, organització criminal, blanqueig de capitals i suborn, entre altres delictes.

tracking