SEGRE

JUSTÍCIA

El fiscal del 'cas Palau' i del 9-N, ascendit a Brussel·les

Demana retardar la marxa unes setmanes per acabar el ‘Palau’ || El ministeri de Justícia el designa per a un càrrec a la UE

Emilio Sánchez-Ulled.

Emilio Sánchez-Ulled.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal lleidatà Emilio Sánchez Ulled, que es va encarregar del judici del 9-N a l’expresident de la Generalitat Artur Mas i del cas Palau, es traslladarà a Brussel·les per assumir un càrrec designat pel ministeri de Justícia a la UE.

El fins ara fiscal anticorrupció de Barcelona serà conseller de Justícia dins de la direcció general de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions, segons va publicar aquest dijous el BOE.

Aquesta direcció general gestiona la participació del ministeri de Justícia en els organismes internacionals i de la UE, i també les relacions amb les entitats religioses, assistint el ministeri d’Exteriors quan és necessari.

Fonts de Fiscalia van informar que Sánchez Ulled demanarà retardar durant unes setmanes la seua incorporació al càrrec a Brussel·les, per poder acabar el seu treball en el judici del cas del Palau de la Música, que està concloent. Emilio Sánchez Ulled va ser fiscal de delictes econòmics abans de ser delegat de la Fiscalia Anticorrupció a Barcelona i pertany a la Unió Progressista de Fiscals, que va presidir. El fiscal general, José Manuel Maza, va lloar el seu treball i li va augurar “una tasca brillant”.

Una jutge apartada per Gürtel, presidenta de la Sala Penal La jutge Concepción Espejel, apartada del tribunal del cas Gürtel i del que jutjarà la caixa B del PP per la seua suposada proximitat a aquest partit, va ser designada per onze vots del Ple del Consell General del Poder Judicial com a nova presidenta de la Sala Penal de l’Audiència Nacional. Va obtenir el suport en bloc del sector conservador, majoritari en aquest òrgan. L’associació Jutges per a la Democràcia va mostrar la seua “gran decepció” per l’elecció de la magistrada i va afegir que el jutge Enrique López, també recusat per les seues relacions amb el PP, va ser col·locat a la Sala d’Apel·lacions. “Això és una mostra més de les intencions per part de responsables polítics de controlar el poder judicial”, va concloure l’associació judicial.

Espejel

Espejel

tracking