SEGRE

INVESTIGACIÓ

La jutge envia a la presó Rosell i deixa en llibertat el seu soci d'Alàs

També decreta presó per a l’advocat andorrà de l’expresident del Barça, Joan Besolí || La magistrada creu que els acusats blanquejaven comissions il·legals

El furgó que va traslladar l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell a l’Audiència Nacional.

El furgó que va traslladar l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va decretar aquest dijous presó incondicional per a l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell i per al seu advocat i presumpte testaferro a Andorra, Joan Besolí, als quals considera integrants d’una organització criminal d’àmbit transnacional dedicada a blanquejar capitals procedents de comissions il·lícites. Així mateix, la magistrada deixa en llibertat el soci de Rosell d’Alàs, Andreu Ramos.

Després que l’exdirigent culer i Besolí haguessin declarat davant la magistrada, tots dos van ser enviats a la presó de manera incondicional perquè en els dos casos es presenta risc de destrucció de proves, de fuga i de reiteració delictiva. Per a la titular del jutjat Central d’Instrucció número 3, sobre Rosell i Besolí existeix un risc de fuga “innegable”, ja que, com més greus són els delictes i les penes, “més intensa pot ser la temptació de la fugida”.

D’altra banda, l’Audiència Nacional també va acordar deixar en llibertat amb càrrecs Shane Ohanessian i Andreu Ramos, cunyat de Besolí. Els dos hauran de comparèixer mensualment davant del jutjat.

A més, tenen prohibit sortir de l’Estat espanyol i se’ls ha retirat el passaport. En la interlocutòria, la magistrada explica que els investigats formaven una xarxa dedicada a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de la selecció brasilera de futbol a una mercantil àrab amb seu a les illes Caiman, la denominació social de la qual és International Sports Events (ISE).

Tot això a través d’un entramat de societats i comptes principalment al Principat d’Andorra. Segons relata Lamela, el novembre de l’any 2006, Ricardo Teixeira, en la seua condició de president de la Confederació de Futbol Brasiler, va firmar un contracte amb ISE per obtenir els drets de vint-i-quatre partits de la selecció brasilera.

Com a conseqüència d’aquesta operació, va imposar a la compradora el pagament d’uns fons dels quals es van apoderar Rosell i Teixeira. La jutge explica que l’exdirigent culer va ingressar per aquesta acció més de sis milions i mig d’euros. A més a més, hauria percebut uns altres 8,3 milions a través d’una firma andorrana.

tracking