SEGRE

TERRORISME SEGURETAT

El Regne Unit rebaixa l’alerta terrorista a greu pels arrestos per Manchester

Evacuen un teatre a Londres per una falsa alarma

Imatge de dos agents de la policia patrullant a peu els voltants del Manchester Arena.

Imatge de dos agents de la policia patrullant a peu els voltants del Manchester Arena.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern britànic va rebaixar ahir el nivell d’alerta terrorista al Regne Unit a causa dels progressos en la investigació de l’atemptat de dilluns passat a Manchester. Per la seu part, la Policia va efectuar unes altres dos detencions i interroga onze sospitosos.

La primera ministra britànica, Theresa May, va anunciar que el grau d’amenaça es va reduir un grau (sobre un total de cinc), del màxim de crític, imposat després de l’atac i que implica que pot haver-hi un atemptat imminent, a greu, que significa que hi ha la probabilitat d’un atemptat, però no imminent.

May va puntualitzar que el Centre Conjunt d’Anàlisi de Terrorisme (JTAC, en anglès) va recomanar la rebaixa, fet que es traduirà en el fet que els militars enviats per assistir la policia en les seues tasques de vigilància es retiraran “a partir de la mitjanit de dilluns vinent”, en un pla estructurat per les forces de seguretat. La Policia de Manchester va informar que durant la matinada les autoritats van procedir a detenir dos homes, en el transcurs d’una batuda en un habitatge, al nord l’àrea metropolitana de Manchester, per la seua presumpta implicació en l’atemptat. En total, tretze persones han estat detingudes en connexió amb la investigació.

Les forces de seguretat proven de desmantellar la presumpta xarxa de suport amb què va comptar el terrorista suïcida. Per la seua banda, el comissari adjunt de la unitat nacional contra el terrorisme, Mark Rowley, va explicar que la investigació avança “ràpidament”. La policia interroga en l’actualitat onze sospitosos, entre els quals el germà de l’autor, Ismail Abedi. La policia britànica també va ordenar l’evacuació de l’històric teatre Old Vic de Londres durant una representació al rebre una alerta no especificada de seguretat, segons les autoritats. Els agents van evacuar tant el públic com el repartiment de l’obra Woyzeck, van acordonar la zona i van escorcollar l’edifici a petició de la direcció del teatre, però finalment es va concloure que no hi havia cap perill.

tracking