SEGRE

El fiscal en cap d'Anticorrupció és propietari del 25% d'una empresa de Panamà, segons Infolibre

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, afirma que és vergonyós que Moix "tingui interessos en paradisos fiscals"

El líder de Podemos, Pablo Iglesias.

El fiscal en cap d'Anticorrupció és propietari del 25% d'una empresa de Panamà, segons InfolibreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha criticat aquest dimarts que el fiscal en cap d’Anticorrupció, Manuel Moix, "tingui interessos en paradisos fiscals", amb referència a una informació que publica Infolibre que assegura que Moix és propietari del 25 per cent d’una empresa a Panamà.

"És vergonyós que qui està cridat a perseguir la corrupció, i resulta que el que fa és dificultar-la, tingui interessos en paradisos fiscals", ha retret Iglesias en declaracions als mitjans als passadissos del Congrés.

Els paradisos fiscals serveixen, ha afegit, per "robar als ciutadans" i "no pagar impostos a Espanya", una cosa "vergonyosa" tenint en compte, ha dit, que els autònoms, els treballadors i les petites i mitjanes empreses "paguen impostos aquí perquè els ciutadans puguin tenir sanitat i educació". "Mires en uns pantalons texans bruts, busques i et trobes uns papers a Panamà. Això li ocorre a qualsevol ciutadà espanyol", ha ironitzat.

El secretari general de Podemos ha recordat la conversa continguda en el cas Lezo entre Eduardo Zaplana i Ignacio González dient, segons ell, que Moix és "collonut", una cosa que revela que el Partit Popular continua "parasitant les nostres institucions", ha assenyalat. "Una raó més per presentar per dignitat una moció de censura a aquest Govern", ha acabat.

Sobre aquest mateix assumpte també s’ha manifestat el portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha assegurat que la informació publicada sobre el fiscal en cap d’Anticorrupció no és "cap sorpresa" i ha desitjat que "tant de bo ho fos". Per a Rufián és una "canallada" que l’acusin de ser "antisistema i antipatriota" quan, segons ell, la gent que té papers a Panamà sol anar "amb el braçalet amb la bandera d’Espanya" i "són ells els que no col·laboren amb la pàtria".

Infolibre ha publicat una informació que assenyala que el fiscal en cap d’Anticorrupció, Manuel Moix, és, des del 2012, amo del 25 per cent de la societat panamenya Duchesse Financial Overseas, empresa que també té un xalet en el municipi madrileny de Coll Villalba valorat en 550.000 euros.

tracking