SEGRE

CAS PALAU

El fiscal conclou que el Palau era la “canonada” de les comissions a CDC

Ulled afirma que els diners que Ferrovial pagava a Convergència “circulaven” per l’entitat || També assevera que els tresorers del partit no actuaven sols

Daniel Osàcar

Daniel OsàcarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal anticorrupció lleidatà Emilio Sánchez Ulled va concloure aquest dimarts en l’exposició del seu informe final en el judici del cas Palau, en el qual s’investiga l’espoli de les arques del Palau de la Música, que la institució cultural “era la canonada per la qual transitaven els diners” que la constructora Ferrovial suposadament pagava a CDC a canvi de concessions d’obres públiques des de les institucions que controlaven. Ulled també va assegurar que els tresorers de Convergència eren només “el gallet de la pistola” del partit per al suposat cobrament de comissions il·legals a Ferrovial, i que va xifrar en un total de 6,6 milions d’euros.

El fiscal va mostrar la nombrosa documentació que “corrobora” la confessió de l’expresident del Palau Fèlix Millet, i del número dos Jordi Montull sobre els cobraments a CDC mitjançant la institució. Segons el fiscal, els documents demostren tant el cobrament de comissions de CDC com “la inestimable col·laboració” de Millet i Montull amb el partit, que es cuidaven de cobrar els seus serveis, segons ell, quedant-se amb una part dels diners que Ferrovial aportava al Palau perquè acabés a les arques de Convergència.

“Hi ha documents que són còctels perfectes perquè tenen tots els ingredients”, referint-se a les presumptes comissions, va assegurar al mostrar la documentació: entre els papers figura una carta de Millet a l’exdirectiu de Ferrovial i acusat Pedro Buenaventura, interessant-se per unes obres a Sant Cugat del Vallès, i un altre document, sobre els mateixos treballs, amb el suposat repartiment de les mossegades il·legals.

El fiscal també va al·ludir al paper que presumptament exercien els tresorers: “A ningú amb un mínim sentit comú se li pot escapar que el tresorer sol no pot sostenir-ho tot”, va afirmar el fiscal. Malgrat aquesta convicció, Ulled va explicar que va decidir acusar només l’extresorer Daniel Osàcar, ja que el seu antecessor, Carles Torrent, va morir, i el partit com a entitat, però no altres càrrecs: “Em quedo amb allò que pugui demostrar.”

El fiscal també va recordar que precisament demana la confiscació dels 6,6 milions d’euros que suposadament es va embutxacar Convergència.

tracking